Loader

Krokante kaasbroodjes

2013-09-25
  • Servings: 6
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (2.5 / 5)

2.5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Kerriesoep

    Kerrie soep

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Dit heb je nodig:
    - 1 rol koelvers bladerdeeg (of diepvries bladerdeegplakjes);
    - 100 gram roomkaas (MonChou of Philadelphia);
    - 3 puntjes -la vache qui rit-- smeerkaas;
    - 1 handje ongezoete cornflakes;
    - 1/2 teentje fijngehakte knoflook;
    - wat fijngehakte platte peterselie en verse
    - koriander naar smaak;
    - zout en peper naar smaak;
    - een paar druppeltjes tabasco (naar keuze);
    - 1 eigeel.

Method

Step 1

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vermeng in een kom de 2 soorten kaas, de fijngehakte
knoflook, de fijngehakte platte peterselie en verse koriander en de tabasco.
Voeg zout en peper naar smaak toe.

Rol het verse bladerdeeg uit of ontdooi de plakjes diepvries-bladerdeeg en snijd rondjes met een uitsteekvorm of met een glas.
Leg op elk rondje een bolletje vulling ter groote van een walnoot en maak verder af zoals op de afbeelding 2.
Bestrijk de broodjes met het losgeklopte eigeel en bestrooi ze met een beetje van de verkruimelde ongezoete cornflakes.

Leg de broodjes op een met bakpapier bedekte bakplaat.
Bak ze ongeveer 20 minuten totdat ze goudbruin en gaar zijn.
Dien op met daarbij evt.een lekkere groene salade.

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.