Loader

Kruidkoek met dadels, abrikozen en sinaasappel

2013-10-11
  • Servings: 1
  • Prep Time: 1:30 h
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Dit heb je nodig:
    300 gram bloem;
    50 gram bruine basterdsuiker;
    2 koffielepels 4-specerijenpoeder (klik als je het zelf wilt maken op de link onderaan het recept; gebruik anders koekkruiden uit de winkel);
    1 koffielepel bakpoeder;
    1 koffielepel bicarbonaat (baking soda;optioneel);
    130 ml. vloeibare honing;
    130 ml. kokend water;
    200 gram sinaasappelmarmelade met stukjes;
    4 dadels;
    4 gedroogde abrikozen.

Method

Step 1

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Doe alle droge ingrediënten in een kom; de bloem, de suiker, het bakpoeder, het bicarbonaat; de dadels en gedroogde abrikozen in kleine stukjes en de specerijen (4-specerijenpoeder of koekkruiden uit de winkel).

Vermeng in een andere kom de "vloeibare" ingrediënten zoals de honing, het kokende water en de sinaasappelmarmelade.

Roer de inhoud van beide kommen door elkaar en vermeng de droge ingrediënten daarna goed met de vloeibare.

Roer alles goed door elkaar tot een mooi koekbeslag.

Vet een cakvorm in met wat boter en bestrooi met wat bloem of leg er een velletje bakpapier in.

Schep het beslag in de vorm.

Zet de vorm in de voorverwarmde oven en bak 50 minuten.

Controleer of de koek gaar is door er een satéprikker in te steken.

Komt die er droog uit dan is de koek gaar; zo niet, bak dan wat langer.

Laat een beetje afkoelen en haalde koek dan uit de vorm.

De koek smaakt nog beter wanneer je 'm een hele nacht in de koelkast laat liggen.

De koek blijft 1-2 weken goed in de koelkast.

Deel dit recept met anderen

Comment (1)

  1. posted by tabaga on 09-11-2013

    Lijkt me echt een heerlijke cake.Hij ziet er zo lekker uit.Het proberen waard In Sha Allah.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.