Loader

Lahmacun

2009-09-11
  • Yield: ong 20 stuks
  • Servings: 12
  • Prep Time: 60m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.2 / 5)

4.2 5 14
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

14 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Oliebollen

    Oliebollen recept

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

  • Kaasuibroodjes

    Kaasuibroodjes

  • Griesmeel Stokbrood

    Griesmeel Stokbrood

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Ja
  • Dieet

    Ja
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • recept voor ong. 20 stuks
    deeg:
    1 kg meel
    2 pakjes droge gist
    2 theelepeltjes zout
    en water zoveel als meel pakt moet mooi soepel niet plakkend deeg worden
    gehaktmengsel:
    500 gram gehakt
    4 eetlepels olie
    4 tomaten
    2 uien
    2 Turkse paprika's
    2 eetlepels tomatenpurree
    2 eetlepels paprikapuree
    zout en peper
    eveltueel pull biber (droge hete pepers)of sambal voor als je van pittig houd
    nog nodig :
    bakpapier
    oven
    deegroller
    rasp of keukenmachine

Method

Step 1

* je maak het deeg door alles te vermengen water moet lauw/warm zijn des te sneller rijst je deeg.

* je maakt het gehakt mengsel ik zelf doe alles in de keukenmachine en draaien maar.

* als het deeg 2 keer de hoeveelheid is kun je aan de slag kneed nog een keer en maak kleine bolletjes van het deeg. dit laat je rusten onder een theedoek

* verwarm de oven voor ik doe altijd onder en boven hitte en 225 graden

* nu kun je alvast een aantal vellen bakpapier gaan scheuren-knippen op de maat van je ovenbodem

* deeg uitrollen tot ovalenvorm zo dun mogelijk 2 mm of 3 dat op bakpapier leggen en besmeren met gehakt mengsel

ik maak altijd zeker 6 lahmacun vooruit zodat ik het makkelijk kan bijhouden als ze in de oven zitten, want dan gaat het snel.

* doe de lahmacun in de oven direct op de bodem ong. 5 min als onderkant mooi kleurtje heeft eruit en volgende erin ga zo door dat al je deeg op is en klaar!

als ze pas uit de oven komen zijn ze knapperig als je ze opstapeld met de gehakt kanten tegen elkaar en wacht zal het deeg zacht worden en zijn ze makkelijk op te rollen.

lekker met salade er tussen of tzatiki ( geraspt kommer met dikke turkse yoghurt en peterselie,dille en knoflook en zout)

smakelijk!

Deel dit recept met anderen

Comments (6)

  1. posted by sadiye on 11-09-2009

    hmmmmmmmmmmm

  2. posted by hanan1977 on 13-09-2009

    ik ga het nu met mijn dochtertje maken, ben benieuwd

  3. posted by samia1 on 13-09-2009

    Ik ga ze nu maken. zal laten weten of ze gelukt zijn.

  4. posted by nadia12 on 15-09-2009

    enne dames ?? gelukt??

  5. posted by sadiye on 09-10-2009

    hmm ziet er lekker uit nadia12 ik heb al weken trek in lahmacun mmmm

  6. posted by sadiye on 09-10-2009

    deze fotovan die lahmacun is van een turkse site zehra50 heheheh van die site maak ik ook altijd wat 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.