Loader

Lakrachel

2011-08-16
  • Yield: 15
  • Servings: 1
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.9 / 5)

3.9 5 22
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

22 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Let op: je krijgt wel 31 broodjes uit dit recept. Je kan eventueel de helft van alle ingrediënten nemen voor 15 broodjes.
    eieren
    - 1 grote soepkom suiker
    - 1 Marokkaanse theeglas mazhar (of minder)(oranjebloesemwater)
    - 250 ml gesmolten boter
    - 1 Marokkaanse theeglas olie
    - 2 bakpoeder, 2 gistzakjes van 7 g. per stuk.
    - klein beetje zout
    - 2 eetlepels anijs
    - 2 eetlepels venkelzaad
    - 3 eetlepels sesamzaad.( en extra voor de garnering)
    - 1 liter warme, maar niet hete melk.
    - 2 kg meel, meer of minder dat kan, ligt aan het soort meel, de ene neemt sneller vocht op als het ander.

Method

Step 1

De eieren beetje los maken in een grote teil. Suiker erdoor heen, olie, mazhar, gesmolten boter, anijs, sesamzaad, en venkelzaad (allen NIET gemalen), warme melk, gist, bakpoeder, meel apart zeven en toevoegen, zout niet vergeten!

Meng dit even tot een mooi, zacht samenhangend deeg, niet kneden!

Bekleed een paar ovenbladen met bakpapier. vorm mooie rondjes van het deeg, leg deze met ruime afstand op de bakplaten. Bedek de bakplaten met grote pedaalemmerzakken.

Laat de broodjes ongeveer 1.5 uur tot 2 uur rijzen.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Mix 3 eigeel met een beetje olie. Bestrijk de broodje met het eigeel. Bestrooi ze met sesamzaad.

(Zet de oven lager 180 graden) In de oven totdat ze mooi bruin zijn.

Laat ze even afkoelen en stapel ze op elkaar in een bord, zodra ze afgekoeld zijn, afdekken met folie.

Deze broodjes zijn super zacht, lekker geurig. Ze zijn niet makkelijk te maken, maar oefening baart kunst. Als je veel hebt gemaakt, kan je ze zodra ze zijn afgekoeld in vriezen.

Deel dit recept met anderen

Comments (18)

  1. posted by sihamkleuter on 17-10-2005

    vanavond foto!

  2. posted by islamia23 on 17-10-2005

    kan niet wachten

  3. posted by MADAME CUISINE on 17-10-2005

    GEK, Ik heb het recept geplaatst, maar er staat niks bij auteur.
    Ik kan het ook niet wijzigen..
    Sk, plaatst vanavond de foto.

  4. posted by oemnizar on 17-10-2005

    Inscha Allah ga ik jou ecept proberen.
    Baraka allahoe fik.
    Groetjes

  5. posted by Hajar_Berkania on 20-10-2005

    Salaam!! Ziet er lekker uit!! Ik ga het vanavond proberen Inscha Allah

  6. posted by beni_alhoceima on 26-10-2005

    ik heb ze vandaag gemaakt ze zijn heerlijk

  7. posted by fati on 26-10-2005

    madame cuisine de deeg moet toch ni dik zijn die moet soepel zijn maar ook ni te soepel?weet je ik heb ze gisteren gemaakt maar andere recept en ik ben oliie vergeten,pas nu las ik dat er olie in moest,maar toch zijn er gelukt en uitgekomen ahah,

  8. posted by soulfa on 10-11-2005

    Ze zitten nu in de oven, ze zijn niet echt goe gerezen. Heb ze wel 2 uur laten staan.
    Ik wacht op het eind resultaat.

  9. posted by MADAME CUISINE on 10-11-2005

    en soulfa?

  10. posted by soulfa on 10-11-2005

    ja, ze zijn gelukt. alleen de dooier mengen met olie vond ik minder ze kregen niet zo’n mooi kleurtje. Maar ze smaken heerlijk. Thanks.

  11. posted by MADAME CUISINE on 14-11-2005

    Fijn dat ze gelukt zijn.
    Je hoeft het eigeel niet met olie te mizen, met melk krijg je en zacht korstje.
    Of gewoon alleen eigeel kan ook.

  12. posted by liefmeisje on 11-08-2006

    een domme vraag whahah maar hoeveel glazen gesmolten boter is 250ml wie kan me helpen hoop van jullie te horen beslama

  13. posted by tangia on 11-08-2007

    MMU,welke meel gebruik je eigenlijk?

  14. posted by nadia20 on 08-10-2008

    slm waarom lukt het mij niet? bij mij zijn ze zo hard als beton? HELP ME PLEASE

  15. posted by mevr_watata on 05-06-2009

    is dit het recept dat ze voor een vliegende schotel gebruiken

  16. posted by mevr_watata on 05-06-2009

    moet je nou bakpoeder en gist toevoegen of 1 van beide

  17. posted by malika on 09-03-2016

    hallo
    even een vraagje; hoeveel eieren gebruik je hiervoor

  18. posted by ou-issa on 29-04-2016

    Heveel eiren aub. Staat er niet bij…. groetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.