Loader

Lamingtons

2014-08-29
  • Servings: 1
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Heerlijk luchtige cakejes met een laagje jam, gehuld in chocolade en dan door kokos gerold. Afkomstig uit Australië en vernoemd naar de vroegere gouverneur van Queensland (provincie in AAustralië Lamington. Er zijn veel verhalen over wanneer hij ze als eerste at, maar ze waren in ieder geval speciaal voor hem gemaakt, vandaar de naam!

Ingredients

  • - 125 gr bloem
    - 25 gr maizena
    - ¼ zakje bakpoeder (4 gr)
    - 3 eieren
    - 150 gr suiker
    - 1 vanillesuiker
    - 50 gr gesmolten roomboter
    Voor de afwerking:
    - 200 gr pure chocolade
    - 200 gr melkchocolade
    - 200 ml melk
    - 100 gr kokos
    - Half potje jam naar keuze

Method

Step 1

Mix de eieren met de suiker en vanillesuiker dik en lichtgeel. Voeg bloem met bakpoeder en de gesmolten boter toe.

Mix dit tot een glad en romig beslag. Giet in een ingevette bakvorm van 20 bij 20 cm en bak in een voorverwarmde oven van 175 graden 20-25 minuten.

Laat de cake afkoelen en snijd in vierkantjes.

Verwarm de jam met 1 el water en roer goed door. Plak steeds twee vierkantjes met jam aan elkaar (je krijgt zo langwerpige rechthoeken).

Smelt de chocolade met de melk in een pannetje met dikke bodem op laag vuur (hoeft niet au bain marie) en goed roeren. Eventueel iets verdunnen met wat olie.

Dompel hierin de cakejes en daarna in de kokos.

* Je kunt de jam ook weglaten en de kleine vierkantjes in de chocolade dompelen en dan in kokos

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.