Loader

Lamsspiesjes met honing en thijm

2011-11-05
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

Ter gelegenheid van het zondag te vieren Offerfeest een heerlijk lamsspiesjesrecept…..

Ingredients

  • - 800 gram lamsschouder in blokjes;
  • - 8 eetlepels olijfolie;
  • - 2 eetlepels honing;
  • - 1 ingelegde citroen;
  • - 2 takjes thijm;
  • - 1 eetlepel paprikapoeder;
  • - zout en peper naar smaak.

Method

Step 1

Maak de marinade:
meng in een diep bord de honing, de olijfolie, het paprikapoeder, de in zeer kleine stukjes gehakte ingelegde citroen, de thijm en peper en zout naar smaak door elkaar.

Step 2

Snijd het lamsvlees in kleine blokjes en doe die bij de marinade in het diepe bord. Laat minstens 3 uur marineren en schep van tijd tot tijd even om.

Step 3

Steek de gemarineerde lamsvleesblokjes aan vleespennen.

Grill de spiesjes onder een grill in de oven (ongeveer 10-15 minuten en af en toe omdraaien) of op de (electrische) barbecue.

Step 4

De lamsvleesspiesjes moeten licht goudbruin van kleur zijn en nog een beetje rosé van binnen.

Step 5

Serveer de spiesjes met daarbij bijvoorbeeld lekker Marokkaans- of Turks brood of couscous met rozijnen.

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.