Loader

Lamsvlees met tomaten

2005-10-11
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Lamsvlees met tomaten, eten met brood of frietjes en salade. Lekker, makkelijk en snel gerecht.

Ingredients

  • - 200-250 gr lamsvlees zonder bot en in stukjes gesneden
    - 2 tomaten
    - 1 uitje
    - Zout en peper
    - 1 blikje tomatenpuree
    - Halve rode paprika
    - 1 envelopje saffraan (uit kruidenrek in supermarkt, die draadjes, geen poeder die geeft geen smaak alleen kleur)
    - Half bosje koriander

Method

Step 1

Braad het vlees aan in een pan. Snipper het uitje en ontvel de tomaten en snijd deze in stukjes. (Handige manier om tomaten te ontvellen: kruislings insnijden aan de bovenkant en even onderdompelen in kokend water. Nu kan je heel makkelijk het velletje eraf trekken).

Was de paprika, haal het vruchtvlees en de steel eruit en snijd in stukjes. Voeg de tomaten, puree, paprika en ui toe aan het vlees en laat even 5 minuten pruttelen. Roer wel af en toe even om.

Hak de koriander fijn en doe het samen met saffraan, peper en zout bij het mengsel. Laat dit op zacht vuur lekker pruttelen tot het gaar is en serveer met friet, brood en een lekkere salade.

Deel dit recept met anderen

Comments (6)

  1. posted by Rzinia on 18-12-2005

    he ik heb dit vandaag ge maakt met frietjes er bij. hmmm heeeeeerlijk

  2. posted by ellouisa on 18-12-2005

    😀 yes eindelijk iemand die het gemaakt heeft 😀 Ben blij dat het lekker was!! en makkelijk he 🙂

  3. posted by Rzinia on 19-12-2005

    maar alleen er stond niet wanneer je de puree toe moet voegen dus ik heb het als laatst gedaan omdat ik hem nog zag liggen op aanrecht 😀 maar niet zag in het recept

  4. posted by ellouisa on 19-12-2005

    Ja klopt je hebt gelijk 😮
    Zal het even aanpassen

  5. posted by asma_92 on 01-07-2006

    moet er geen olie in?

  6. posted by ellouisa on 03-07-2006

    Ja je bakt altijd vlees in olie of boter, maar zet t er nooit bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.