Loader

Linzen kofte

2006-10-29
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 1 glas rode linzen
    1/2 glas bulgur (cig koftelik dit is te koop bij de turk)
    1 grote ui
    1 eetl margarine of olie
    2 ontvelde tomaten
    2 eetl omatenpuree
    1 bosui
    verse peterselie
    zout,zwarte peper,komijn

Method

Step 1

Was de linzen en laat ze uitlekken kook ze daarna in 2 glazen lichtgezoute water en laat het koken tot een dikke pap. De linzen moeten helemaal opgelost zijn.

strooi de bulgur in een kom of op een dienblad en doe hier de kruiden bij.

Wanneer de linzen klaar en papperig zijn giet je dit over de bulgur heen en meng je dit alles goed met je handen daarna dek je alles af om het goed te laten stomen.

Fruit dan in een pan een ui die zeer fijngesneden is en meng dit met de ontvelde tomaten en de tomatenpuree. Giet dit later ook weer bij de bulgur/linzen mengsel en dan ook weer alles goed mengen.

Snijd de bosuitjes en peterselie zeer fijn en meng dit als laatste door de bulgur/linzen mengsel. proef even of alles lekker smaakt anders kun je het nog wat kruiden.

Tenslotte maak je er kleine koftes van en eet smakelijk.

Deel dit recept met anderen

Comment (1)

  1. posted by sami on 30-10-2006

    hallo schat je hebt hier lekkere recepten geplaatst,maar komt er nog foto’s van ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.