Loader

Maamoul met dadels

2006-10-14
  • Servings: 50-60
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.4 / 5)

4.4 5 48
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

48 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 450 gr fijne smida
    250 gr gesmolten boter (roomboter het liefst)
    3 el mazhar
    Snufje zout
    75 gr suiker
    Snufje bakpoeder
    7 el water
    Vulling:
    300 gr dadels, ontpit
    4 el boter
    1 el mazhar
    1 tl kaneel

Method

Step 1

Meng de smida, suiker, gesmolten boter, bakpoeder en zout en laat dit een nacht rusten. Besprenkel het dan met de mazhar en water en kneed het goed door tot een samenhangend deeg. Maak de vuling door de boter met de dadels en mazhar in een pannetje te doen en 15-20 minuten zachtjes te laten koken.

Giet de overgebleven boter af en pureer de dadels met de kaneel. Laat het afkoelen in de koelkast en rol er kleine bolletjes van. Maak balletjes van het deeg en druk deze uit tot een cirkel. Leg er een bolletje vulling op en vouw het deeg naar boven om de vulling heen.

In je handen heen en weer rollen tot een bolletje waarbij de vulling niet meer zichtbaar is. Druk de stempel erop of duw het bolletje in zo'n lepel en leg ze op een bakplaat.

Bak ze op 180 graden voor 12 minuten.

Daarna afkoelen en met suiker bestrooien.

Deel dit recept met anderen

Comments (15)

  1. posted by ellouisa on 15-10-2006

    wie heeft me een 1 gegeven??

  2. posted by mamanissa on 15-10-2006

    ik wil je een dikke 10 geven meid maar dat bestaat niet he hihi , maak je niet druk er zijn mensen die niks te doen hebben dan beetje pesten brrr , ziet heerlijk uit maak het inshallah gauw

  3. posted by Cinderella on 15-10-2006

    Ziet er heerlijk uit. Ik gaat het proberen te maken voor het suikerfeest. Maak je niet druk om die 1, het is een dikke 10 waard.

  4. posted by ellouisa on 15-10-2006

    bedankt lieverds!

  5. posted by Rzinia on 15-10-2006

    nou ze zien er heerlijk uit, ik kies toch wel voor 5;) (niet punten want dan is het een 10, maar de keuze zie er hier is;)

  6. posted by ellouisa on 15-10-2006

    thanks lieverd :kus:

  7. posted by Zilla on 16-10-2006

    Deze lijken me heel erg lekker en niet zo moeilijk te maken (ik ben niet zo’n superkoekjes/cakebakster), dus..deze ga ik gauw proberen!!

  8. posted by libeluli on 16-10-2006

    mjamieeeee als ik inshallah weer in nederland ben komt dit koekje ook aan de buert hihihihi wordt vervolgd dus…..

  9. posted by yasmina on 20-10-2006

    ik heb dit gemaakt, het is heel heerlijk, thx vor recept liefs missbaby

  10. posted by fouzia on 26-10-2006

    lieverd, ik heb een domme vraag: ik weet echt niet hoe je met die stempeltjes moet werken. het wordt bij mij gewoon een misvorming. kan je me helpen ajb? dank voor alles!

  11. posted by ellouisa on 26-10-2006

    Ik maak een bolletje en hou die in mijn linkerhand. Met mijn rechterhand druk ik de stempel erop en zorg ervoor dat de hele stempel goed bedekt is. Niet te hard en te plat drukken.

  12. posted by libeluli on 25-02-2007

    salam lieverd, ikben weer teruuug inamsterdam en ik moet gewoon wete waar ik die stempels kan kopeeeeen…. weet jij het in amsterdam?? dikkkkke kus beslama chilenita

  13. posted by ellouisa on 25-02-2007

    heeeyyyy…..in nederland zijn deze bijna niet te verkrijgen helaas… Ik heb ze in marokko gekocht. Misschien dat je ze op de zwarte markt in Beverwijk kan vinden…..

  14. posted by RajaeIaab on 22-07-2007

    hey hey dames. Je kan die stempels krijgen op de markt van amsterdam-west op plein 40-45. Daar is een man die pannen verkoopt en nog veel meer dingen.
    Je moet wel opletten, want die spempels die ik heb zijn van ijzer. Dat betekent als je ze na het gebruik wilt gaan wassen met water, dat ze kunnen verroesten. Dus het beste is om ze nadat je ze hebt gebruikt te laten drogen, en dan met een droge doekje even schoonmaakt.
    En eeeeeh dames……..ik spreek uit zelf ervaring……hihihi.

  15. posted by imanbenai on 08-11-2008

    nog een week en dan inshaAllah bevallen van mijn eerste kindje. ga deze heerlijke koekjes voor mijn baby feest maken. ik hoop dat ze lukken. bedankt voor je recept.en het is zeker een dikke 10 waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.