Loader

Magdalenakoekjes

2005-11-20
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.6 / 5)

3.6 5 5
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

5 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 150 gr boter
    150 gr suiker
    1 zakje vanillesuiker
    1 ei
    1 eiwit
    1/2 eidooier
    1 mespuntje zout
    150 gr bloem
    1,5 gr bakpoeder (dat is ongeveer 1 1/2 afgestreken theelepel)
    Om te bestrijken:
    1/2 eidooier
    1/2 el melk
    Om te bestrooien:
    50 gr gesnipperde amandelen

Method

Step 1

Roer alle ingredienten samen (eerst boter, dan suiker en vanillesuiker erbij, dan het ei, eiwitten, 1/2 eidooier, zout en tenslotte de gezeefde bloem en bakpoeder beetje voor beetje).

Schep het deeg op een ingevet bakblik van 32 bij 45 cm en strijk het gelijkmatig uit. Bestrijk het met de met melk geklutste halve eidooier en bestrooi het met de amandelsnippers.

Bak het in het midden van een voorverwarmde oven 15 minuten op 200-225 graden.

Na het bakken de koek meteen in ruitjes, vierkantjes of rechthoekjes snijden en af laten koelen op een rooster.

Deel dit recept met anderen

Comment (1)

  1. posted by Moussie on 28-10-2007

    Ik vroeg mij af of ze hard moesten zijn. Bij mij kwam het eruit gewoon als cake namelijk. Hij was wel lekker, maar toch vraag ik mij af of ze niet hard moesten zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.