Loader

Marokkaanse harcha

2015-01-02
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.3 / 5)

3.3 5 19
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

19 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 3 glazen melk
    - 1 enhalf glas olie
    - 100 g gesmolten ongezouten roomboter
    - 1 zakje bakpoeder
    - 2 eieren
    eetlepels suiker
    - theelepel zout
    - 350 g fijne smida (griesmeel)
    - 350 g grove smida (misschien iets meer)

Method

Step 1

Alle ingrediënten bij elkaar mengen behalve de smida, heel goed mengen en goed loskloppen, dan de smida erbij en heel goed mengen, het moet zo dik als een papje zijn en nog dikker.

5 min laten rusten!

Een koekenpan die niet plakt, een grote eetlepel van het beslag erin en rond vormen of een grote koekenpan voor een grote harsha.

Kleine Koekenpan voor kleintjes, grote voor grote harcha.

Op een zacht vuurtje:

na 3/4 minuten omdraaien bij de kleine

na 5/6 min omdraaien bij de grote.

Besaha 

Heerlijk met, olijfolie of honing en Marokkaanse thee 🙂

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.