Loader

Marokkaanse rijstsalade

2008-09-26
  • Servings: 8
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.8 / 5)

3.8 5 6
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

6 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 400 gram rijst;
    paar worteltjes;
    doperwtjes (diepvries of uit een pot, uitgelekt);
    4 vastkokende aardappelen;
    2 groene paprika's;
    3 eieren;
    mayonaise;
    1 blikje tonijn naturel;
    beetje (olijf-)olie;
    zwarte peper en zout naar smaak.

Method

Step 1

Kook de eieren hard.

Kook de rijst gaar in water met wat zout en een scheutje olie. Schrap de worteltjes en snijd ze in kleine blokjes. Kook die gaar in wat water. Laten uitlekken. Kook de diepvriesdoperwtjes volgens de aanwijzingen op de verpakking of neem doperwten uit een potje of blikje. Laat goed uitlekken.

Grill de paprika's boven de vlam van je gaspit tot ze zwart zijn. Doe ze even in een plastic zak; daarna kan je er simpel het velletjes vanaf halen. Verwijder de pitjes en snijd de gegrillde paprika's in repen.

Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Kook die gaar in wat water met zout. Laat uitlekken.

Vermeng voor de rijstsalade de afgekoelde gekookte rijst met de afgekoelde en gekookte wortelblokjes en de doperwtjes. Doe er een lepel mayonaise bij en evt. nog zout en zwarte peper naar smaak. Schep alles goed om en zet minstens 1 uur in de koelkast.

Vermeng voor de aardappelsalade de gekookte en afgekoelde aardappelblokjes met stukjes uitgelekte tonijn uit blik en doe er een lepeltje mayonaise, beetje ketchup en evt. nog zwarte peper en zout naar smaak bij. Schep alles voorzichtig om en zet in de koelkast.

Neem een mooie grote schaal. Neem een kom (niet al te groot) en schep daar de rijstsalade in. Druk een beetje aan en keer de kom om in het midden van de schaal. Schep rondom de rijstsalade hoopjes aardappelsalade en reepjes gegrillde paprika. Maak de salade af met partjes hardgekookte ei.

Tot slot kan je de salade nog versieren met zwarte olijven, augurkjes en zilveruitjes.

Eet Smakelijk!

Deel dit recept met anderen

Comments (3)

  1. posted by chaima123456 on 27-09-2008

    upp

  2. posted by wafae_gril on 03-10-2008

    ik vind het wel lekker hoor maar het zit niet zow mooi uit uuuppp

  3. posted by beauty19 on 13-01-2009

    Jammer dat er geen foto van is?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.