Loader

Medfoena

2005-10-06
  • Servings: 6
  • Prep Time: 1:30 h
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 34
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

34 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • * 1/2 kilo vermicelli (shorbaat)
    * 100 gram amandelen
    * poedersuiker
    * Kaneel
    * 200 gram gele rozijnen
    * Boter
    * 1 grote kip
    * 3 uien
    * kasbour
    * Ma3dnoes
    * 2 tomaten

Method

Step 1

De shorbaat met gesmolten boter natmaken en laten stomen. Je moet uitkijken dat je ze niet heel lang laat stomen. Elke 10 min. ff controleren.

Amandelen koken, pellen en bakken in olie. Daarna fijnmalen.

Gele rozijnen ff koken in water of laten stomen tot ze zacht zijn.

De kip schoonmaken en het vel weghalen en in kleine stukjes snijden. In een grote pan doen met een beetje olijvenolie laten bakken.

De uien fijn snipperen en bij de kip toevoegen. Laat het ff een tijdje bakken en voeg kruiden (kerrie, zwarte peper, zout, saffraan, gember, rode peper), qasboer/ma3dnoes en tomaten (in stukjes gesneden) bij. Het geheel laten koken en voeg een limonadebeker water bij.

Als de kip gaar is dan moet er haast geen jus (marqa) zijn overgebleven in de pan. Je hebt dan een lekkere saus van tomaten en uien. Haal alleen de kip uit de pan en pluk het in kleine stukjes. De botjes gooi je weg.

Als je klaar bent voeg je de stukjes kip bij de uien en tomaten. Pak een grote bord en doe de kip met uien en tomaten in het midden.

Voeg de shorbaat erbij met de rozijnen. Daarna bestrooi je het met amandelen, kaneel en suiker.

Waarschuwing: De kip moet echt geen jus (Marqa) bevatten als je ‘m opdient.

Deel dit recept met anderen

Comments (27)

  1. posted by amira_van_kozina on 06-10-2005

    medfoena is in principe seffa tenminste zo zeggen wij het, misschien zeggen jullie het anders. Maar het ziet er wel lekker uit!!! ma3aa salama

  2. posted by Rzinia on 06-10-2005

    heeeeeee leuk dat je het erop zet Shnieulaatje. he maar zet je die met kip ook die ziet er zooooooo heerlijk uit xxxjes

  3. posted by Shnieula on 07-10-2005

    amira_van_kozina,

    Nee het is echt geen seffa. Wij maken seffa van couscoua en het bevat geen kip.

  4. posted by oemZenjabiel on 07-10-2005

    myammie!! ik kende t eerst niet, maar nadat jij t had geplaats heb ik t al 2keer gemaakt.. tis echt supper lekker! n vriendin zag laatst de restjes bij mij en nu heb ik haar moeten beloven t te maken zodra ze weer komt hih..toppertje!

  5. posted by oem_mujahid2 on 07-10-2005

    mmmm ziet er echt heerlijk uit!!

  6. posted by oem_mujahid2 on 08-10-2005

    salaam alaikoem, ik heb het vanavond gemaakt, en het was echt HEERLIJK!!Me man vond het ook heerlijk,hamdoulilah!!

  7. posted by miss france on 09-10-2005

    ik ga het ook eens proberen…

  8. posted by Shnieula on 09-10-2005

    oem_mujahid2 ik ben blij dat het je wel gelukt is. Het is zeker heeeeeeerlijk!

  9. posted by dikratoen on 17-10-2005

    De vermicelli stomen…., gewoon op de couscous manier?

  10. posted by Rzinia on 17-10-2005

    ja en niet te lang. het moet dezelfde kleur blijven alleen zachter worden. dat zei shnieula tegen me

  11. posted by sallywoman on 25-10-2005

    ik heb het bij me ouders thuis gemaakt en ze vonden het allemaal heel erg lekker toppie 😉

  12. posted by jdidiya on 11-11-2005

    Ik ben zo lang op zoek naar dit recpet
    super heel erg bedankt
    gr jdidiya

  13. posted by sami on 08-04-2006

    oooooooo daar krijg ik in eens zin in.

  14. posted by mahan on 22-06-2006

    hmmmmmmmmmm lijkt mij heerlijk,ik ga het zeker een keer maken inschallah.

  15. posted by mahan on 22-06-2006

    kan je het ook met kipfile maken

  16. posted by MADAME CUISINE on 28-07-2006

    Ja, hoor je kan het ook met kipfilet maken. Ik zla het een keer plaatsen met groenten en kip.

    Ik zal dan ook de bereiding van de vermecelli erbij plaatsen

  17. posted by mahan on 05-09-2006

    oke dank je wel

  18. posted by gelderse on 21-09-2006

    Ik heb het gisteren gemaakt. Het is echt heerlijk.

  19. posted by sennar on 11-11-2006

    Salaam,kun je het ook met donkere rozijnen maken, heb dat nl alleen in huis.

  20. posted by princessa on 14-11-2007

    ik zal het vandaag maken

  21. posted by kadilin on 19-01-2008

    assalaam, lijkt mij echt ontzettend lekker.Ik heb het nog nooit gezien of gegeten, maar ga het toch zeker eens uitproberen. Het is hier in Oujda de gewoonte vrijdag’s altijd couscous te maken. Bij wie je ook komt er is altijd couscous, zo ook bij mij dus. InchaAllah ga ik dit volgende week vrijdag een keer proberen.

  22. posted by fati on 20-10-2008

    ik heb een vraagje hoe moet ik die vermicelin in boter doen en hoeveel gesmolten boter en hoelang moeten ze stomen moetik geen water bij doen kan je aub heel bereiding mailen naar mijn email fatimaatje83@hotmail.com baraka allahoe fiki

  23. posted by sara38 on 24-10-2008

    ik weet hoe je de chorba moet stomen . ikheb het geprobeerd maar het was nog hard gebleven

  24. posted by xhindx on 07-07-2009

    tbarkellah 3liek, ik vind het echt een lekker recept

  25. posted by salima27 on 17-07-2009

    tbark Allah 3eliek. Dit recept lukt iedere keer. Erg lekker.

  26. posted by Juf on 03-09-2009

    Heerlijk!

  27. posted by Lalakifech on 16-03-2010

    Hoe moet je de vermicelli stomen met boter…? Is het niet gewoon zo eerst stomen en dan de boter er bij boegen..? Ik zie dit recept nu pas en het lijkt me echt heerlijk! Bedankt voor het plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.