Loader

Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

2016-09-24
  • Yield: 12 stuks
  • Cook Time: 20m
  • Ready In: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

Dit is echt een ideaal basisrecept voor een mini cheesecakes! Ik had deze gebakken versie nog nooit in mini vorm gemaakt, wel no bake mini cheesecakes. Het is echt zo simpel, maar zo lekker! Ik heb nu philadelphia gebruikt, maar je kunt ook een andere roomkaas nemen. Eigen merk is ook prima. Ik heb ze nu gegarneerd met slagroom, aardbeien en chocoflakes, maar er zijn nog tal van andere versies te bedenken. Met blauwe bessen, frambozen of met snickers en caramel. Ik maak ze vast nog vaker en zal mijn varianten hier dan bij zetten!

Ze zeggen dat het eerste recept voor cheesecake twee­duizend jaar geleden in Griekenland werd geschreven. Met de verovering van Griekenland viel het in Romeinse handen. De Romeinen noemden de taart placenta. Gelukkig hoef je tegenwoordig in een restaurant geen punt placenta te bestellen, dankzij het ingeburgerde Engelse ‘cheesecake’. Vanaf het moment dat in de staat New York de eerste Philadelphia creamcheese werd gemaakt, verwierf de cake pas echt populariteit. Alleen Italië blijft eigenwijs ricotta als hoofdingrediënt gebruiken en in Duitsland en Polen wordt vooral kwark aangewend. De verschillende kazen bepalen niet alleen de smaak, maar ook de textuur van de taart.

Met de video maak je ze in een handomdraai en kun je zelf genieten van deze luxe gebakjes.

Ingredients

  • 8 fijngemalen bastognekoekjes
  • 50 gr gesmolten roomboter
  • 300 gr philadelphia naturel
  • 1 tl vanille extract of 1 zakje vanillesuiker
  • 80 gr suiker
  • 1 el bloem
  • 50 gr gesmolten roomboter
  • 2 eieren

Method

Step 1

Meng de bastognekoekjes met 50 gr gesmolten boter. Klop de philadelphia los en mix er dan de eieren, bloem, gesmolten boter, suiker en vanillesuiker of extract door. Mix tot je een mooi romig beslag hebt en doe het in een maatbeker.

Step 2

Neem een muffinbakplaat en bedek met muffinpapiertjes. Verdeel het koekjesmengsel over de papiertjes (ong 1 grote eetlepel per vormpje). Druk goed aan, bijv. met de onderkant van een klein glaasje of met een lepel. Giet dan in elk vormpje wat beslag.Bak ze 20 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden (hetelucht 150).

Step 3

Zet de oven daarna uit en laat ze er 10 minuten in staan. Laat daarna buiten de oven een uurtje afkoelen en nog een uurtje in de koelkast.

Step 4

Verwijder daarna de papiertjes als je dat wilt en garneer naar keuze. Ik heb nu 1 pakje slagroom stijf geklopt met 1 zakje klopfix en 3 el poedersuiker en met aardbeien en chocoflakes gegarneerd.

Step 5

 

 

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.