Loader

Noga met pistachenootjes en hazelnoten

2008-10-14
  • Servings: 1
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.5 / 5)

3.5 5 11
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

11 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • * Een paar vellen ouwel (oftewel snoeppapier zoals wij het vroeger noemden);
    * 175 gram honing (meer of minder, wat je het lekkerst vindt);
    * 300 gram poedersuiker;
    * 2 eetlepels water;
    * 1 eiwit;
    * 200 gram (of meer, of minder) mengsel van ongezouten pistachenoten en hazelnoten.

Method

Step 1

Beleg de bodem van een vierkante of een ronde bakvorm met bakpapier en vervolgens met ouwel, (in het geval van een siliconenbakvorm is bakpapier niet nodig).

Grill de pistache- en hazelnoten in een droge koekenpan zonder vet goudbruin.

Vermeng in een pannetje de honing, de suiker en het water met elkaar en verwarm het langzaam zodat de suiker smelt.

Verhoog dan langzaam de temperatuur van het mengsel tot ongeveer 140 graden. Blijven roeren tot een dikke siroop onstaat.

Haal van het vuur af voordat de siroop verbrand en te donker wordt. Klop het eiwit tot sneeuw in een vuurvaste kom en schenk daar (blijven doorkloppen) voorzichtig de hete caramelsiroop bij.

Voeg er dan snel de geroosterde pistache-en hazelnoten aan toe en vermeng alles goed.

Schenk de massa in de vorm en maak de bovenkant glad met de achterkant van een lepel.

Bedek het geheel weer met de vellen ouwel en druk een beetje aan. Laat de noga afkoelen tot kamertemperatuur (ong. 2 uur) en snijd de noga in stukken met een scherp mes.

Voor een groen kleurtje van de noga (of een andere kleur, roze of zo) kan je een paar druppels kleurstof toevoegen voordat je de hete massa in de vorm giet.

Deel dit recept met anderen

Comments (6)

  1. posted by sadiye on 15-10-2008

    Dames deze zijn zo lekker ik heb ze net gemaakt echt heerlijk,lekker vers.Echt een aanrader..

  2. posted by hinda588 on 15-10-2008

    was het te doen en wat wordt er bedoelt met vuurvaste kom ik moet namelijk een hele bord maken ik denk zo een 50 stuks maar hoeveel stuks had je bij het maken met bovenstaande ingredienten?

  3. posted by sadiye on 16-10-2008

    Vuurvaste kom is metale kom geen plastic want de eiwitten moet je in de metale kom kloppen tot wit endaarna die hele hete honingmensel erin bijroeren.Plastic is niet gezond als je er hete dingen in gebruikt.Ik had er ong 25 maar het ligt er ook aan hoe groot je ze snijdt.

  4. posted by sadiye on 19-10-2008

    en hinda heb ze al gemaakt?

  5. posted by ima on 24-11-2008

    waar kun je het snoeppapier kopen?

  6. posted by sadiye on 24-11-2008

    in de supermarkt of snoepwinkeltje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.