Loader

Paella

2009-07-14
  • Servings: 4
  • Prep Time: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.8 / 5)

4.8 5 11
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

11 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 300 gram snelkook rijst
    300 kipfilet in blokjes (mogen ook kipvleugels zijn)
    klein bakje grote garnalen
    de helft van een klein blikje tomatenpuree
    blikje veld erwtjes (bonduell)
    1 rode of oranje paprika (in blokjes)
    1 ui (fijngesnipperd)
    1 teentje knoflook (fijngeperst)
    kipkruiden (die rode)
    1 VIS bouillonblok
    witte peper, 1 tl kurkuma, mespuntje saffraan, eventueel zout naar smaak
    1 eetl fijngehakte koriander

Method

Step 1

Bestrooi de kip met de kipkruiden

* doe in een ruime pan een beetje (olijf)olie, fruit hierin de ui en de knoflook doe de kip erbij en bak deze om en om aan

* doe de paprika erbij en bak deze 2 min mee

* doe de garnalen er bij even omscheppen

* dan doe je de kruiden (behalve de koriander) en het boullionblok erbij

* tomaten puree erbij en even omscheppen

* dan doe je de rijst erbij en water (kijk op het pak hoeveel water je nodig hebt voor 300 gram rijst)

* laat dit zachtjes koken tot het water bijna weg is voeg nu de doperwtjes en de koriander toe

* hierna goed omroerentot het water helemaal verdampt is (goed omscheppen anders gaat het aan de bodem plakken)

* TIP

* serveer met partjes limoen

je kan er ook andere vis soorten bij doen (bijv. inplaats van de kip kan je ook zalm ofzo gebruiken)
eet smakelijk

Deel dit recept met anderen

Comments (2)

  1. posted by oma on 14-07-2009

    hummmmm ziet lekker uit

  2. posted by salwa27 on 05-09-2009

    is zeker het proberen waard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.