Loader

Pindahartjes met honingglazuur

2005-10-05
  • Servings: 1
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.8 / 5)

3.8 5 11
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

11 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Heerlijke luchtige koekjes met een superlekker honingglazuur, deze moet je echt eens proberen!

Ingredients

  • - 25 gr fijngemalen ongezouten pinda's
    - 2 el pindakaas
    - 50 gr donkerbruine basterdsuiker
    - 1 zakje vanillesuiker
    - 1 ei
    - 100 gr boter
    - 150 gr bloem
    Voor het glazuur:
    - 2 el honing
    - 25 gr grofgehakte ongezouten pinda's
    - 20 gr poedersuiker
    - 50 gr boter
    Extra:
    - 1 kleine reep pure chocolade

Method

Step 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de pinda's, pindakaas, boter, ei, vanillesuiker, basterdsuiker tot een romig geheel.

Voeg dan het gezeefde bloem beetje bij beetje toe en mix het goed. Bestrooi je werkplek met bloem en leg hierop het deeg.

Kneed het nog even tot een mooi geheel, het blijft een heel zacht en beetje plakkerig deeg. Maak bolletjes en druk deze plat, steek hier een vormpje uit (uitrollen gaat moeilijk, dus vandaar op deze manier). Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat (of ingevet en met bloem bestrooid aluminiumfolie).

Schuif in het midden van de oven en bak ongeveer 15-20 minuutjes. Ze moeten wel een beetje zacht blijven als je ze eruit haalt, dan worden ze heerlijk als ze afgekoeld zijn.

Maak ondertussen het glazuur door alle ingrediënten tot een romig mengsel te mixen. Smelt ook de chocolade au-bain-marie.

Als de koekjes afgekoeld zijn bestrijk ze met het glazuur. Doe de gesmolten chocolade in een zelfgemaakte spuitzak met een piepklein mondje (van een boterhamzakje of bakpapier) en maak hiermee zigzaggende lijntjes op het glazuur.

Laat hard worden in de koelkast.

Deel dit recept met anderen

Comments (29)

  1. posted by sihamkleuter on 05-10-2005

    mhhhm ziet er lekker en mooi uit. is ook leuk voor een bruiloft!) mijn broer gaat trouwen, dus dan zullen deze koekjes heel leuk staan. bedankt!

  2. posted by MADAME CUISINE on 05-10-2005

    Lekker! Ga zo door Louisa!

  3. posted by ceuta on 08-10-2005

    Ik wilz e vandaag maken inchallah,maar die glazuur moet je de pindas grof malen is dat wel goed.want dan krijg je toch bobbels laat me ff weten aub :kus:

  4. posted by ellouisa on 09-10-2005

    Ja klopt je krijgt dan kleine korreltjes erin, maar dat hoort zo het glazuur blijft ook een beetje zacht zeg maar. Sorry zag het vandaag pas :$ ik hoop dat als je ze al gemaakt hebt dat het gelukt is?

  5. posted by ellouisa on 09-10-2005

    ow wat vergeten als je het glazuur mixt dan worden de pindastukjes vanzelf kleiner en krijg je kleine bobbeltjes, is juist heel lekker vind ik.

  6. posted by dikratoen on 18-10-2005

    Zien er heel leuk uit! Ben alleen niet zo’n pinda fan, zullen amandelen ipv pinda’s ook goed smaken icm honing?

  7. posted by dikratoen on 18-10-2005

    ps: ceuta, zijn ze gelukt?

  8. posted by sofia on 21-10-2005

    salam dames heeft iemans ze nou gemaakt
    laat het eve weten ze zien er heerlijk uit ik wil ze maken voor suiker feest InscAllah

  9. posted by Annie on 26-10-2005

    ja ik wil ze ook maken..zo sgattig zijn ze haha maar niemand nog gemaakt..ben benieuwd

  10. posted by sofia on 26-10-2005

    nou ik ga ze vandaag maken…ik laat wel horenof het wat is geworden

  11. posted by ellouisa on 27-10-2005

    ik denk dat amandelen ook lekker is, maar ik weet t niet zeker. Jullie gaan deze zeker lekker vinden, probeer het gewoon!! Ze kunnen ook niet mislukken volgens mij.

  12. posted by sofia on 29-10-2005

    ik heb ze gemaakt,maar ze zaggen er niet zo uit als op de foto hier,het glazuur was er boterig na de versiering van de chocola heb ik ze in de koelkast gedaan om te verharden,chocola was wel hard maar het glazuur was nog erg glibberig,kwa smaak waren ze wel lekker

  13. posted by ellouisa on 29-10-2005

    het glazuur moet zacht blijven, dat vind ik er juist lekker aan. Wel in de koelkast bewaren en niet op elkaar doen, dan blijven ze heerlijk.

  14. posted by sofia on 30-10-2005

    maar het blijft wel glibberig
    je moet er net van houden,en dat ze in de koelkast moeten blijven dat moet ik dan maar gauw doen hahahaha,als nog bedankt voor je recept

  15. posted by zaja on 31-10-2005

    deze ga ik vanavond of morgen maken ik hoop dat ze lukken!

  16. posted by zina02 on 01-11-2005

    nou..ik ho0p dat ze lekker zijn want ik ga ze nu maken voor la3yd…iedereen zeg dat het morgen is nou we zullen zien..thnx voor het recept..

  17. posted by ellouisa on 01-11-2005

    graag gedaan sofia 🙂 Succes zaja en zina of hebben jullie ze al gemaakt?

  18. posted by zaja on 01-11-2005

    nee nog niet ben met mijn man gaan winkel ga ze nu maken laat het je weten of ze gelukt zijn! d

  19. posted by zaja on 01-11-2005

    nou jullie gaan het niet geloven maar ze zijn GELUKT!!!! ik ben niet echt een koekjes princes maar deze zijn goed gelukt en ze smaken nog lekker ook! Sihamkleiter en madame Cuisine zullen trots op me zijn! bedankt ellouisa voor dit recept!!!!

  20. posted by ellouisa on 02-11-2005

    Goedzo Zaja!! Ben blij dat te horen 😀
    Eet ze 😉

  21. posted by zaja on 02-11-2005

    dankje ellouisa! en voor jullie allemaal mabrouk elgied!

  22. posted by amira_van_kozina on 02-11-2005

    he meiden, ik heb ze ook gemaakt en ze zijn gelukt en lekker krokant, heerlijk voor bij de thee morgen inscha allah….alleen had ik geen steekvormpjes dus heb ik met mijn handen rondjes gemaakt, ze zien er leuk uit……..en voor iedereen L3IED MOBARAK SAEED!!!!!!!

  23. posted by ellouisa on 04-11-2005

    Ben blij dat het gesmaakt heeft bij degene die het uitgeprobeerd hebben 😀

  24. posted by dounya3 on 21-11-2005

    Hoi, ik heb ze ook gemaakt dit weekend, en ze zijn wel goed gelukt. Heb je nog een tip om het glazuur er goed op te krijgen? Het is te dik om het met een kwastje te bestrijken. En tot welke hoogt moet ik het deeg indrukken. Ik heb ze op ongeveer 0.5 cm gelaten, of is dikker lekkerder?

  25. posted by Nisar on 26-03-2006

    Choukran voor het recept…

    Liefs, Nisar

  26. posted by ellouisa on 27-03-2006

    Ik druk het uit tot ongeveer een halve cm inderdaad. Het glazuur doe ik er met een theelepeltje of mesje op.

  27. posted by sab on 10-10-2008

    hhh lekker ik gaat het ook proberen inchallah

  28. posted by sara38 on 12-10-2008

    heerlijk ook voor het oog

  29. posted by safouan on 13-09-2009

    ik ga ze ook maken voor suiker feest ze zien er heerlijk en mooi uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.