Loader

Pizza pollo

2014-09-18
  • Yield: 2 pizza's
  • Servings: 2
  • Prep Time: 60m

Ik ben Amal oftewel OumYassine zoals..

More From This Chef »
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Kip is het belangrijkste ingrediënt van pizza pollo, samen met tomatensaus en kaas. Liefst veel kaas. Daarom gaat er naast mozzarella ook een extra geraspte kaas bij.

Ingredients

  • Ingrediënten deeg voor 2 pizza's:
    - 400 gram meel
    - 75 gram fijn griesmeel
    - 20 gram verse gist
    - beetje zout
    - 3 eetlepels olijfolie 
    - 1/2 eetlepel Italiaanse kruiden
    - 1 a 2 eetlepels nido melkpoeder
    - ongeveer 200 ml lauw water
    Ingrediënten topping voor 1 pizza:
    Saus:
    - 1 klein blikje tomatenpuree
    - flinke scheut olijfolie
    - zout/peper/gemberpoeder
    - Italiaanse kruiden
    Topping:
    - 150 gram kipfilet in blokjes
    - olijfolie
    - 1 groene paprika in blokjes
    - 1 grote ui fijn gesneden
    - italiaanse kruiden
    - 2 bollen mozzarella in blokjes gesneden
    - geraspte kaas
    Extra:
    - 2 a 3 partjes la vache qui rit
    - beetje melk

Method

Step 1

Kneed van alle deeg ingrediënten een fijn soepel deeg en laat dit rusten. Maak dan van de ingrediënten van de saus een sausje op de pizzabodem mee in te smeren. 

Doe dan wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kipfilet, ui en paprika met een beetje zout, peper en Italiaanse kruiden. Laat dit even afkoelen. 

Neem dan een pizzaplaat en druk hier op het deeg plat. 

Dan neem je de la vache qui rit en leg allemaal kleine blokjes hiervan op de rand van de pizza bodem. vouw daarna de rand dubbel. Zodat je een opstaande gevulde rand hebt. Druk het goed vast.

Besmeer dan het midden van de bodem met de tomatensaus. Smeer geen saus op de rand ! strooi dan het kip met uien etc. over de bodem, dan strooi je er wat geraspte kaas op en als laatste de blokjes mozzarella . 

Smeer de rand in met melk en bak in het midden in de oven op 200 graden tot de pizza er mooi gaar uit ziet en de zijkanten een mooie bruine kleur hebben...

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.