Loader

Quiche

2008-03-10
  • Servings: 1
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.6 / 5)

4.6 5 8
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

8 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

Een quiche is een hartige open taart, meestal gemaakt met een zanddeegbodem van meel, water en boter. De vulling bestaat uit een luchtig opgeklopte mix van eieren en room. Hier worden dan vervolgens nog groenten, vlees of vis en meestal ook kaas aan toegevoegd. Quiche wordt meestal warm, maar ook wel afgekoeld opgediend.

Ingredients

  • Nodig voor de deeg:
    125g koude boter
    2-3 eetl water
    200g bloem
    Voor de vulling:
    200g prei wasssen en in ringen snijden.
    300g champignons schoonmaken met keukenpapier en in plakjes snijden.
    1 eetl boter
    3 eieren
    250g magere kwark
    200ml melk
    1 kruidenboulionblokje geraspte kaas

Method

Step 1

Kneed het deeg en zet 30min in de koelkast.

Bak de prei met de champignons en het boulionblokje in een beetje boter, de pan van het vuur nemen.

De oven voorverwarmen op 200graden.

Het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uitrollen de quichvorm (26CM) met het deeg bekleden.

De bodem inprikken en onder in de oven ongeveer 10min voorbakken.

De eieren loskloppen en met de kwark, melk door het champignonmengsel roeren.

Een laagje kaas over de bodem strooien het mengsel hierover verdelen en bestrooien met kaas.

Bak de quich af op 200graden voor ongeveer 40min onder in de oven.

Erg lekker!!!!

Deel dit recept met anderen

Comment (1)

  1. posted by Mvr.Tajina on 14-10-2006

    mOet je die bOter smelten, en dan goed laten afkOelen ????

    het lijkt me egt lkkr !!!:D

    x.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.