Loader

Ras el hanout

2005-10-31
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 5
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

5 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Ras el Hanout
    Ingrediënten:
    2 eetlepels gekneusde zwarte peperkorrels
    1 eetlepel gemalen cardamom
    1 eetlepel gemalen foelie
    1 eetlepel gemalen gember
    1 theelepel cayennepeper
    1 theelepel gekneusde venkelzaadjes
    1 theelepel gemalen nootmuskaat
    1 theelepel gemalen allspice (piment)
    1 theelepel gemalen kaneel
    1 theelepel gedroogde rode pepertjes (heet!), in schilfers
    2 theelepels gemberpoeder
    4 gekneusde kruidnagels
    1 eetlepel geelwortelpoeder (kurkuma, koenjit)
    2 eetlepels gedroogde en gekneusde lavendel
    2 eetlepels gedroogde en gekneusde rozenknoppen

Method

Step 1

Ras el Hanout betekent letterlijk "het beste van de winkel". Het mengsel bestaat uit minstens 12 ingrediënten maar soms worden er wel 50 in verwerkt. Het wordt vooral in de Marokkaanse keuken gebruikt en is te verkrijgen in de meeste Marokkaanse slagerijen. Je kunt het echter ook zelf maken!

Bereiding:

Vermaal alle ingrediënten tot een fijn poeder en bewaar in een goed afgesloten pot op een donkere en droge plaats. Kan gebruikt worden in rijst, stoofschotels en couscous

Deel dit recept met anderen

Comments (4)

  1. posted by Nacira on 31-10-2005

    Salaam zuster, je plaatst echt lekkere recepten! En ik vroeg me altijd al af wat er precies in Ras elhanout zat, ik had wel een idee maar meer ook niet. Dank je.

  2. posted by zahouania81 on 03-11-2005

    ten eerst eid el mabrouk en mijn echte vraag is, waar kun je deze kruiden echt halen?? ik heb van sommige kruiden nog nooit gehoord. Kan ik ze bijvoorbeeld op de zwarte markt halen (Beverwijk)??? alvast bedankt…

  3. posted by ummsalman on 26-01-2009

    masha’Allah wat handig zeg!
    Ik wil alleen nog even kwijt voor de moslims onder ons, nootmuskaat is niet toegestaan om te eten, voor bewijs zie: http://www.salafitalk.net/st/viewmessages.cfm?forum=10&topic=7574

  4. posted by ummsalman on 06-03-2010

    Salaam oe 3alaikoem,

    Misschien dat iemand mijn eerdere post kan verwijderen? de fatwa die hier staat is namelijk al veroudert na verdere onderzoeken is namelijk gebleken dat nootmuskaat niet de werking heeft zoals de geleerden altijd dachten. het is dus wel toegestaan! zie: http://ilmforall.net/wp-content/uploads/2009/10/qa-session-09-10-2009.mp3 (laatste vraag)
    excuses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.