Loader

Rendang

2005-10-19
  • Servings: 1
  • Prep Time: 20m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.8 / 5)

4.8 5 5
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

5 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Rendang (Minangkabaus: randang) is een van oorsprong Minangkabaus gerecht, dat tegenwoordig overal in Indonesië (en in Maleisië) geserveerd wordt.

Ingredients

  • - 2 boemboes voor rendang (bij de toko)
    - 1 kg magere runderlappen in stukjes van 2 cm bij 2 cm
    - 2 blikken santan Jefi van 400 ml per stuk (ook toko)
    - 2 cm laos (verse bij de toko te koop, de rest kun je in de vriezer doen)
    - 1,5 cm gele koenjit (idem)
    - 1,5 cm kentrjoer (idem)
    - 2,5 cm gember
    - 1 seree (even kneuzen)
    - 2 blaadjes lemon leef (citroenblad)
    - 1 proet (vraag maar in de toko)

Method

Step 1

Verhit de pan met een scheut olie, bak kort de boemboe en doe het vlees erbij. Schep het goed om zodat de saus het vlees bedekt, het vlees hoeft niet te worden dichtgeschroeid, heel kort allemaal. Evt spoel je het zakje van de bamboe om met wat water (anders is het zonde). Dan de santan erbij en alle stukjes en kruiden erbij.

Dit moet je minimaal voor 12 uur heel zacht laten pruttelen! Hoe langer hoe beter, je maakt dit dus de dag ervoor klaar.

Als je dit maakt, maak dan veel en vries kleine porties in.

De foto is van internet.

Deel dit recept met anderen

Comments (3)

  1. posted by achermijnpc on 02-05-2006

    je praat net chinees met al die termen van boemboes of seree, santan Jefi , ik versta niets van deze gerecht.
    als ik naar de toko ga en ik zeg al deze termen dan begrijpt hij het ofzo

    thanks

  2. posted by superkok on 25-03-2008

    is dit van internet??

  3. posted by PrincessChida on 02-12-2009

    Ze hebben zo’n heerlijke pakje kruiden mix voor rendang bij de C1000, daar doe je gewoon vlees door heen (Ik heb het met kip gemaakt) En het is heerlijk , lekker pittig ook!:D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.