Loader

Rijst met kip en groenten in satésaus

2008-07-21
  • Yield: 1
  • Servings: 5
  • Prep Time: 10m
  • Cook Time: 15m
  • Ready In: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Ingredienten voor 5 personen:

Ingredients

  • 600 gr kipflet
  • Kipkruiden
  • 1 grote ui
  • Soepkom sperziebonen (uit diepvries)
  • Paar champignons
  • 1 rode paprika
  • 1/2 groene paprika
  • 1 courgette
  • 1 zakje nasikruiden (gewoon van knorr of van de toko)
  • Zout en peper
  • 1 pot chickentonight satésmaak
  • Rijst

Method

Step 1

Snijd de kipfilet in blokjes en smeer ze in met kipkruiden. Bak ze in een wok goudbruin. Maak ondertussen de rijst zoals je gewend bent en zet water met de sperziebonen op. Als dit aan de kook is, 8 minuten laten koken en de laatste 4 minuten de courgette in stukjes toevoegen (met schil).

Step 2

Voeg aan de kipblokjes de gesnipperde ui toe en fruit dit een paar minuutjes. Doe dan de paprika's in blokjes of reepjes erbij (ik heb dit altijd in de vriezer liggen, is erg handig, hoef je niet allemaal nog te gaan snijden). Voeg ook de champignons in plakjes toe en schep het even om.

Step 3

Als de sperziebonen en courgette klaar zijn, deze afgieten en bij de kip doen. Even omscheppen. Dan de nasikruiden erbij en weer goed omscheppen.

Step 4

Tenslotte de pot chickentonight erbij en eventueel wat water (als het te dik is). Maak het op smaak met zout en peper (als je dat nodig vindt). Serveer het met de rijst en een frisse komkommersalade.

TIP: je kan natuurlijk ook andere groentes nemen zoals broccoli, aubergineblokjes, prei of taugé. Wat je zelf het lekkerst vindt!!

Eet smakelijk!!!!!!

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.