Loader

Rode bieten salade

2007-03-02
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.5 / 5)

3.5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Rijst- en tonijnsalade

  • Sinaasappel-spinaziesalade

    Sinaasappel-spinaziesalade

  • Spaanse aardappelsalade

    Spaanse aardappelsalade

  • Turkse komkommer salade

    Turkse komkommer salade

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • benodigdheden:
    aardappelen(1 a 2 kilo)
    2 potten gesneden bietjes
    6 eieren(kook er een paar extra voor de garnering)
    ongeveer 2 potten mayonaise
    1 pot zure bommen
    1 pot zilver uitjes
    doperwtjes(uit de vriezer,niet uit een pot)
    2 grote kipfilets(maak je de vegetarische versie, dan geen kipfilet)
    i.p.v kipfilet kan er ook corned beef uit blik gebruikt worden, als het goed is , is er een halal corned beef.
    kappertjes
    2 gesneden uien
    peper, zout/paprikapoeder
    extra ingredient(naar smaak toevoegen)
    blikje mais

Method

Step 1

Kook als eerst de kipfilet (met een bouillonblokje) goed gaar,

Laat hem afkoelen, en puk hem dan heel fijn.

Kook de aardappelen(niet hard, maar vooral niet te zacht want dan wordt het een puree, i.p.v. een salade)(en laat ook deze goed akoelen)

Kook de eieren.

Snij de uien, de zure bommen(in kleine vierkantjes)

Als alles goed is afgekoeld, doe je als eerst de aardappelen in een grote schaal, en prak je (of snij) ze losjes, gooi dan de fijn geplukte kip erdoor, de bietjes uit pot(je kan ze van te voren beter even grof snijden)en voeg dan de mayonaise erbij, zodat er een stevige roze salade onstaat(dus niet te veel, want dan krijg je weer een plak massa)

Gooi dan de gesneden uitjes en de gesneden zurebommen erbij, en roer dit goed door elkaar.

Dan voeg je de eieren(in stukjes)erdoor, en de kruiden(peper/zout en paprika poeder(na smaak)

Als laatst voeg je toe de doperwtjes en de zilveruitjes en de kappertjes, en de mais als je daar voor gekozen hebt(mocht je dit als eerst doen heb je kans dat er allemaal geplette doperwtjes en uitjes in je salade zitten en dat staat niet zo mooi)

Garneer de mooie roze salade met in plakjes gesneden eieren en een paar foefjes mayonaise, bestrooi het geheel met een klein laagje paprika poeder.

eet smakelijk!

Deel dit recept met anderen

Comment (1)

  1. posted by koken20 on 05-07-2009

    hmmmmm ben gek op rode bieten bednakt voor het recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.