Loader

Roti

2006-11-12
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.7 / 5)

3.7 5 17
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

17 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Ingredienten voor de roti's(4 stuks):
    125 gr bloem
    Snufje zout
    1 tl bakpoeder
    25 gr boter
    75 ml water
    Voor de vulling:
    1 ui
    200 gr sperziebonen of Kousenband
    1/2 bakje champignons
    250 gr kipfilet in stukjes
    1,5 tl gember
    3 tl kerrie madras
    1,5 tl chilipoeder
    250 gr krieltjes (rauw en geschild of gewoon zo'n zakje uit de supermarkt)
    Zout en peper
    150 ml water

Method

Step 1

Snipper de ui en bak die met de gember, chilipoeder, zout en kerrie madras zodat de geuren loskomen. Snijd de champignons in grove plakjes en de sperziebonen of Kousenband in kleine stukjes. Bak de kipfilet in stukjes met de ui gaar en voeg dan de groenten toe. Doe ook de krieltjes erbij en schep het goed om zodat alles met de kruiden gemengd is. Doe er dan 150 ml water bij en laat het met deksel erop op laag vuur 20-30 minuten pruttelen tot het gaar is.
Maak ondertussen de roti's: zeef bloem met bakpoeder en roer er het zout en 75 ml water door. Kneed het 5 minuten door tot een soepel deeg en maak er 4 balletjes van. Laat ze 30 minuten rusten en rol ze dan uit tot ongeveer 2 mm dikte. Verhit een koekenpan (of pizzapan) en bestrijk die met de boter. Leg een roti erin en bak in ongeveer 2 minuutjes gaar aan beide kanten. Laat hem dan vanuit de pan op een theedoek glijden en klap het dubbel. Hetzelfde doen met de andere roti's.

Deel dit recept met anderen

Comments (6)

  1. posted by sara6 on 21-11-2006

    Thanks voor het recept;-).Had het afgelopen w-kend gemaakt en gegarandeerd de pan was leeg…Een aanrader lady’s

  2. posted by amina12 on 26-11-2006

    lekker tnx

  3. posted by ellouisa on 26-11-2006

    graag gedaan dames

  4. posted by sadiye on 03-10-2008

    dankjewel voor het recepje ik heb hem nu net gemaakt en de pan is al leeg wat is dit lekker zeg jammie jammie ik denk dat ik dit wel elke week ga maken 😀 nogmaals bedankt

  5. posted by xchidax on 07-12-2008

    Ik heb zelf ook een recept voor rotti maar dan met kouseband, dit gebruiken de Surinamers meestal ook echt heerlijk het recept komt van een vroegere surinaamse vriendin van me moeder 😀

  6. posted by sadiye on 16-02-2009

    chida kan jij die receptje dan ook plaatsen??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.