Loader

Samosas met groenten

2009-10-31
  • Servings: 12
  • Prep Time: 2:00 h
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.8 / 5)

3.8 5 6
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

6 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

    Loempia met gehakt

  • Aardappel-gehakt pasteitje

    Aardappel-gehakt pasteitje

  • Tonijnflappen

    Tonijnflappen

  • Garnalenbriwats

    Garnalenbriwats

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Deeg:
    - 250gr bloem
    - 55gr gesmolten boter
    - klein potje yoghurt (of 5lepels)
    - 1 zakje bakpoeder
    - 100ml water
    - zout peper
    - 2 knoflook (geraspt)
    - sambal
    - peterselie
    vulling:
    - 5 aardappelen in kleine blokjes gesneden
    - 1 broccoli
    - 1 ui
    - erwten (uit blik)
    - champignons 
    - olijfolie
    - sambal
    - zout peper
    - paprikapoeder
    - olie om te frituren

Method

Step 1

Zet de aardappelen op en laat deze koken tot ze gaar zijn.
Snij ondertussen de broccoli, ui, champions in kleine stukjes en laat deze stoven in een beetje olijfolie.

Als de aardappelen klaar zijn, laten afkoelen en voeg je ze toe aan de gestoofde groenten en doe er de erwten bij.
Kruid met peper en zout, paprikapoeder en een beetje sambal.


Terwijl je de groenten laat afkoelen kan je de deeg maken.


Doe de bloem, boter, bakpoeder, yoghurt en het water in een kom meng een beetje en voeg dan de kruiden en een klein beetje sambal toe.
Kneed tot een bal.(als deze nog te kleverig is voeg dan en beetje bloem bij)
Bestuif je werkplaats met bloem en met een deegroller rollen tot een dunne laag 0.5 cm niet te dun of het scheurt.
Neem dan een groot glas en druk met het glas in de deeg. Zo krijg je allemaal rondjes tot de deeg op is.

Je legt op elk rondje een beetje vulling en plooi het rondje dubbel, om ze aan elkaar vast te maken ga je er rond met een vork zo blijven ze stevig vast.

Bak deze ong 10min in de olie, vergeet ze niet om te draaien tot deze lekker bruin zien

voila smakelijk

je kunt met de vulling een beetje spelen zo kun je o.a. ook gehakt toevoegen of andere groenten gebruiken 

Deel dit recept met anderen

Comments (11)

  1. posted by oemabubakr on 04-11-2009

    Assalamoe aleikum sister,
    Lijkt me lekker om te maken. Uit welk land komt het?

  2. posted by romaissa27 on 16-11-2009

    salam,
    ik heb een vraagje,als je ze in olie bakt worden ze dan niet te vettig.
    en kan je ze ook in de oven bakken. alvast bedankt. beslama

  3. posted by khadidja on 24-11-2009

    alleikoem salam sorry dat ik zo laat reageer maar had het heel druk 🙂
    samosa’s zijn heel lekker het lekkerste koud maar je moet ze bakken in olie in de oven ook geprobeerd maar heel droog NIET DOEN

  4. posted by khadidja on 24-11-2009

    samosa’s zijn oorsprokkelijk afkomstig uit india
    maar je kan er gewoon alles in steken zo handig is het, het is gewoon super
    als ik ze maak bij suikerfeest en offerfeest gegarandeerd binnen het uur is de schotel leeg echt waar een echte aanrader het lekkerste zijn ze koud hmmmm krijg er al zin in ga ze zeker maken nu met het offerfeest

  5. posted by melika02 on 25-11-2009

    selaam heleikom,

    Wat is lookpoeder? wat je bij de meel doet. En hoeveel yogurt doe je bij de meel?Klein potje yoghurt??…kan je aub wat duidelijker aangeven. alvast bedankt dikke selaamgroet

  6. posted by khadidja on 25-11-2009

    salaam melika lookpoeder kun je bij de kruiden kopen is niet duur ongeveer 1 euro en ik doe 1potje yoghurt in de meel daarmee bedoel ik zo een kleintje die je zo kunt kopen per 6 is een standaard maat en als je toch niet zo zeker bent ik denk ong 5 grote lepels ik hoop dat het je lukt inshallah

  7. posted by melika02 on 26-11-2009

    heleikom selaam. Bedankt voor het reageren. Ik zal kijken bij de A&H of ik die lookpoeder kan vinden , ik hoop dat ik het zal vinden. Ik laat je nog wel weten of het gelukt is.Ik had geen idee dat je yoghurt in 6 verpakking kan kopen? je bedoelt toch gewoon volle yoghurt?

  8. posted by saartje2009 on 26-11-2009

    Wat zijn groentjes

  9. posted by gerda on 27-11-2009

    ik denk groente!!!

    melika,je kan het beste zoeken naar knoflookpoeder,en de naturel yoghurt verkopen ze in nederland niet per zes verpakt dat zie je vaker in belgie en frankrijk.

  10. posted by melika02 on 27-11-2009

    hoi Gerda,

    Dus lookpoeder is eigenlijk knoflookpoeder? Weet je dit zeker?

    ik heb ook, nog nooit van lookpoeder gehoord.

  11. posted by charmoula on 23-08-2011

    salam dames,
    look wordt gewoon knoflook mee bedoelt.

    de 6 in 1 verpakking vindt je bij de marokkaanse winkeltjes en ze komen inderdaad uit belgie en frankrijk maar ze worden hier dus ook verkocht.

    groetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.