Loader

Selou – salou – zemmita – zemita

2009-08-24
  • Servings: 1
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.1 / 5)

4.1 5 32
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

32 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 1 kg bloem
    1. 250 gr. amandelen gepeld en gebakken en fijn gemalen korreltjes.
    2. 150 gr. amandelen, gepeld en gebakken en in stukjes.
    3. 150 gr. walnoten in stukjes
    4. 150 gr. ongezouten pinda's
    5. 3 eetlepels venkelzaad malen (nafa3)
    6. 250 gram sesamzaad gemalen
    7. 250 gram sesamzaad heel laten
    8. 1 el Anijszaad ook gemalen
    9. 2 el kaneel.
    1. 250 cl olie
    2. 250 gram boter.
    3. 300 gr honing
    4. 300 gr. Poedersuiker

Method

Step 1

Sesamzaad en Nafa3 een dag van te voren, ontdoen van steentjes enzo..

Bloem in de oven doen en op 200 graden bakken, om de 5 minuten, omroeren. Na ongeveer een uur is het klaar. Moet bruin zijn, niet zwart!
DUS ERBIJ BLIJVEN EN BLIJVEN ROEREN.


1. Sesamzaad malen, Nafa3 malen, Anijszaad malen, zeven en in een kom.

2. Walnoten in stukjes en bij de sesamzaad etc. doen.


3. Pinda's een deel malen en een deel in stukjes hakken.

4. Kaneel bij doen.

5. Amandelen, ontvellen en in 250 cl bakken.

6. 250 gram amandelen, goed malen.

7. 150 gram amandelen in stukjes hakken.

8. Poedersuiker toevoegen.

ALS HET MEEL BRUIN IS:

1. Meel zeven door zo'n (BOESSIA? / Gharbal), HEEFT JE MA WEL, WAAR JE MEEL DOORHEEN ZEEFT.

1. De olie waar je de amandelen in hebt gebakken in een pannetje gieten.

2. Vuur zacht en de olie verwarmen.

3. boter erin en smleten, niet koken.

4. honing er bij, niet laten koken.


1. Meel is gezeefd, dus je kan het amandel/walnoot/sesamzaad/ etc. megnsel er door heen roeren, goed roeren.

2. Het olie/boter/honing megsel er doorheen en goed met je handen het meel verkruimelen.

EET SMAKELIJK, DEZE SELOU IS NIET PLAKKERIG. WIL JE EEN PLAKKERIGE SELOU DAN KAN JE MEER OLIE/BOTER/HONING TOEVOEGEN

Deel dit recept met anderen

Comments (3)

  1. posted by sadiye on 24-08-2009

    kbidaaaaaaaaaaaaaaaaa hartsikke bedankt voor het recepje..:D

  2. posted by sadiye on 24-08-2009

    dames ik heb ook een video van het recept selou 😛
    http://www.youtube.com/watch?v=OsipNrttnhY

  3. posted by wnma on 12-06-2016

    Ik heb geen oven kan ik als nog in de pan baken de meel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.