Loader

Sfenzj met ei en melk

2009-12-30
  • Servings: 1
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.4 / 5)

4.4 5 21
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

21 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • -  500 gram bloem
    - 1 volle theelepel zout
    - 12 gram instant gist
    - 1 tl. suiker
    - 200 ml. lauw water
    - 200 ml. lauwe melk
    - 1 ei, geklutst
    - ½ tl. bakpoeder
    - 2 eetlepels gesmolten boter

Method

Step 1

Los eerst de instant gist met een theelepel suiker op in het lauwe water. Laat ongeveer een kwartier staan;

Er vormen zich als het goed is allemaal belletjes.

Doe dan de bloem in een kom samen met het zout: meng dit eerst samen goed. Maak dan een kuiltje in het midden en giet hierin het gistmengsel, de lauwe melk, het geklutste ei, de bakpoeder en de boter en meng deze ingrediënten goed met de hand tot een glad en soepel deeg. Zo'n vijf minuutjes.

Doe de kom met deeg nu goed inpakken in een grote plastic zak ( bv pedaalemmerzak) en doe deze in de oven. De oven is tochtvrij en zo rijst het deeg goed. Laat een uur rijzen.

Doe nu je handen invetten met weinig olie. Smeer ook je aanrecht in met wat olie.

Pak nu een bolletje deeg ter grootte van een grote mandarijn. Vorm dit met je handen tot een mooie ronde gladde bal en leg op het aanrecht. Ga zo door totdat al het deeg is gevormd.

Verwarm olie voor in een koekenpan. De olie moet goed heet zijn voor je begint met bakken .

Smeer je vingers en/of handen in met weinig olie.

Pak nu een bolletje deeg op; maak een gat in het midden en draai voorzichtig rond om het gat wat groter te maken.

Leg voorzichtig in de olie in de koekenpan en bak goudbruin en gaar. 4 of 5 tegelijk.

Is de sfenzj aan de onderkant gaar? Draai dan om en bak de andere zijde.

Wanneer de sfenzj mooi goudbruin is aan beide zijden haal je deze uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.

Deel dit recept met anderen

Comments (3)

  1. posted by xxzakia on 02-01-2010

    voor vragen kun je hier plaatsen

  2. posted by hammoudi on 08-02-2010

    ziet er goed uit meid
    als er wat mislukt bij me dan is het die sfenz wel ik hoop dat deze lukt laat je het weten xxxjes

  3. posted by tajin32 on 02-03-2011

    salaam, ik heb de sfenz gemaakt ze waren heerlijk alleen klopte de verhoudingen niet ik heb het recept gevolgd en het was erg waterig heb het toch laten rijzen maar was nog steeds waterig toen nog heel veel meel toegevoegd en nog even laten staan en toen waren ze toch nog gelukt dus volgende keer halveer ik het water en melk denk ik even kijken hoe t dan uitkomt…maar t was voor t eerst dat mn sfenz gelukt was…hmm…en blij hihih

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.