Loader

Sinaasappel bavaroise vlaai

2014-09-26
  • Servings: 1
  • Prep Time: 60m

Ik ben Amal oftewel OumYassine zoals..

More From This Chef »
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

    Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Ingrediënten chocolade (vlaai) biscuit:
    - 70 gram suiker
    - 35 gram bloem
    - 1 zakje vanillesuiker
    - 25 gram maizena
    - 15a 20  gram cacao poeder
    - 2 eieren
    - 5 gram bakpoeder
    Ingrediënten sinaasappel bavarois:
    - 200 ml slagroom
    - 1 grote sinaasappel
    - 3 gelatineblaadjes
    - 75 a 100 gram poedersuiker naar smaak

Method

Step 1

Bereiding chocolade (vlaai) biscuit:

Breek de eieren in en kom. Voeg de suiker toe. Deze 2 moet je stevig en op de hoogste versnelling opkloppen.

Klop ze tot een zeer luchtig schuim. Vervolgens giet je al zevend alle andere ingrediënten bij mekaar. Giet dit geheel bij het schuim en klop op de laagste versnelling. Alles mengen gedurende een minuut. Beboter de bakvorm ( vlaaivorm) . Daarna bestrooi je het met bloem.

Strijk het beslag  glad. Plaats de vlaaivorm in de oven . Bak ongeveer  in een voorverwarmde oven van 180 graden gaar in 20 a 25 minuten.

Bereiding sinaasappel bavarois:

Was de sinaasappel en rasp de schil ( niet het witte want deze is bitter)

Schil daarna de sinaasappel . haal de sinaasappel partjes uit elkaar. Haal evt. de pitjes eruit. Pureer daarna de sinaasappelpartjes met een staafmixer.

Meng de sinaasappelpuree, de poedersuiker en de sinaasappelrasp samen en breng dit in een klein

Laat dit zachtjes paar minuten doorkoken. Leg de gelatineblaadjes alvast te weken in koud water.

klop de slagroom bijna stijf. Dan als de sinaasappelpuree paar minuten heeft gekookt zet je het vuur uit en voeg je de uitgeknepen gelatineblaadjes eraan toe. Roer het goed en snel door elkaar.

Laat het even afkoelen en voeg het dan al roerend door de opgeklopte slagroom . Giet het direct over de afgekoelde chocolade vlaaibiscuit tot het randje. Leg hem dan in de koelkast om af te koelen.

Voor het serveren  eventueel decoreren met chocoladerasp of toefjes slagroom en sinaasappelpartjes....

smakelijk eten...

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.