Loader

Slagroomtaart met aardbeien

2013-04-18
  • Servings: 5
  • Prep Time: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.4 / 5)

3.4 5 15
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

15 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

    Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 3 grote eieren
    - 1 glas suiker
    - 2 vanillesuiker
    - 1 glas sinaasappelsap
    - 1 glas olie
    - 3 en half glazen gezeefde bloem
    - 2 alsa gist (Bakpoeder)
    - sinaasappelrasp
    - snufje zout
    Voor de versiering heb je nodig (deze moet je van tevoren klaar maken):
    - Slagroom
    - Aardbeien
    - Amandel schijfjes
    - Siroop

Method

Step 1

Eerst de eieren goed opkloppen met de suiker tot er een bijna witte massa.

Daarna voeg je de vanillesuiker toe en ook de sinaasappelsap. Goed kloppen en vervolgens de olie toevoegen en verder mengen. Klop de bloem goed erdoor met de bakpoeder en voeg daarna mengend de sinaasappelschil en het snufje zout.

Doe dit mengsel in een beboterde en met bakpapier beklede vorm. Als het gebakken is (Ongeveer 30 minuten) laten afkoelen en dan in doorsnede helf snijden.

Bestrijk beide binnenhelften met siroop. (Siroop kun je ook zo voorbereiden: Verwarm een beetje sinaasappelsap met suiker tot suiker volledig gesmolten is.)

Slagroom: Crème fraishe met suiker en vanille opkloppen. (Moet klaar staan, dus van tevoren voorbereiden)

Op onderste taarthelft doen een gedeelte van het slagroom dan de gesneden aardbeien erop. Vervolgens doe je de andere cakehelft erop en deze bedek je volledig met slagroom. Versier de bovenkant met halve aardbeien en de zijkanten bekleden met amandel schijfjes. (zie foto)

En smullen maar. Succes allemaal .

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.