Loader

Stapeltaart

2009-05-08
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

    Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    veeeeel
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • voor de eerste laag
    De basis biscuitdeeg:
    -5 grote eieren,gesplitst.
    -150 gram tafelsuiker.
    -1 theelepel vanillesuiker of 2 a 3 druppels vanille-extract.
    -zeer fijn geraspte schil van een citroen
    -125 gram bloem.
    -een snufje zeezout.
    vulling
    eerste laag
    -1 blik kersen
    -slagroom
    tweede laag
    2 pakjes slagroom
    3.5 eetlepels caramel (ik heb caramel zelf gemaakt door nestle 2 uur te laten koken)
    halve pakje chocolade hazelnoot (goedkope versie groene verpakking)
    bekleding:
    500 gr marsepein
    tweede bodem:
    3 eieren
    2.5 Marokkaanse theeglas suiker
    1 Marokkaanse theeglas olie
    3 marrokaanse theeglazen meel
    1.5 pakje bakpoeder
    1 pakje vanillesuiker
    1 glas chocolademelk of 5 eetlepels cacao
    Vulling tweede bodem:
    2 pakjes slagroom
    abrikozen of perziken uit blik.
    bekleding chocoladeglazuur:
    250 ml slagroom
    250 gr pure chocolade

Method

Step 1

Maak de bodems het liefst een dag van te voren.

Eerste bodem:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed het bakblik met bakpapier en vet het in.

Klop de eierdooiers en de suiker tot ze licht en romig mengsel dat in volume verdrievoudigd is.
- Voeg er dan de vanillesuiker, of vanille-extract en de ciroenrasp aan toe.
- In een aparte kom klop je de eiwitten tot ze licht en luchtig zijn.
- Schep met een grote metalen lepel voorzichtig door het eimengsel.
- Zeef de bloem en het zout boven het mengsel en spatel met een grote metalen lepel voorzichtig alles door elkaar.
- Neem er de tijd voor en spatel tot alles goed gemangd is.
- Schep het mengsel in een bakblik en bak het gedurende 25 minuten in de oven.
- Het moet veerkrachtig aanvolen als je er met je vinger op drukt en het deeg een beetje van de zijkant is losgekomen.
- Laat iets afkoelen en keer het om op een taartrooster.

De vulling

Voor de eerste laag van de onderste bodem
Chocolade/caramel vulling:
Klop de slagroom met de suiker, vanille en slagroomversteviger.
smelt de cocoladehazelnoot en de caramel samen.
voeg gesmolten chocolade en caramel bij de slagroom en meng goed met de slagroom. Zorg ervoor dat de chocolade niet te heet is.

De tweede laag:
bestruik eerst de bodem met suikerwater of jam. (wat jij het lekkerst vind.)
Spuit de zijkant van de taart met slagroom en vul deze met de kersen.

Dek de taart met wat jam.

NU DE TWEEDE BODEM:

Klop de eieren en de suiker luchtig.Tot ze een licht gele kleur hebben.
Voeg nu de olie, vanille, cacao en bakpoeder.
Voeg nu de meel beetje bij beetje toe en mix alles tot een geheel.

vul nu de tweede taart met slagroom en gesneden stukjes perziken.

Maak voor de tweede taart een chocolade glazuur
Kook de slgroom, als de slagroom gekookt is. haal je de pan van het vuur en voeg je gesmolten chocolade toe. Zorg ervoor dat de slagroom niet te heet is.
Meng de chocolade goed door de slagroom.

Zet de tweede taart op een rooster en giet de glazuur over de taart.
Probeer zo min mogelijk met een spatel de glazuur te verspreiden anders krijg je van die strepen op de taart.

Als je hiermee klaar bent rol je de marsepein uit en bekleed je hiermee de onderste bodem.

Snij nu de taartstokjes op maat en steek deze in de taart, leg hierop de tweede bodem.

Decoreer de taart
ijsblokjes vormen vul je met witte chocola laat afkoelen en leg ze op de taart.

Deel dit recept met anderen

Comments (4)

  1. posted by Patries on 09-05-2009

    Ziet er prachtig uit!!!en lekker natuurlijk 🙂

  2. posted by sadiye on 13-05-2009

    sow echt lekker

  3. posted by koken20 on 05-09-2009

    ziet er mooi uit,war haal je die marsepein dan die je op de taart hebt gedaan en hoeveel kost dat
    alvast bedankt
    fijne ramandan

  4. posted by lailaboukazim on 30-10-2009

    oowwwh sow sggtig en leuk ziet dat eruiit mr verwgt je eggt dat wy dat gaan kune maken haha okeej k dan want volgensmy moet je daar eggt wat kookervaring moeten hebben mrjah sggt ziet er verukkelijk uit en zal het zeker een keer proberen als men moeder niet thuis is voordat ze gaat sien hoeveel engredienten ik ga verpesten hahah tbarkelah 3lik dat je dat kan maken gwnxxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.