Loader

Tabouleh

2006-01-18
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.8 / 5)

3.8 5 6
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

6 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Kaasuibroodjes

    Kaasuibroodjes

  • Kaasrolletjes

    Kaasrolletjes

  • Seffa Medfouna

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Taboulé of tabouleh is een salade uit de Libanese keuken. Het wordt als voorgerecht of bijgerecht gegeten. Het gerecht bestaat uit bulgur, gesneden tomaten, munt, peterselie met uien, bosui of sjalotten.

Ingredients

  • 500 gram bulgur (o.a. te verkrijgen bij Turkse winkels)
    1 groene paprika
    2 tomaten
    2 bosuitjes
    een paar takjes peterselie
    een paar blaadjes mint
    olijfolie
    citroensap
    peper
    zout

Method

Step 1

Kook de bulgur in een pan met ruim water totdat de korrels beetgaar zijn, niet te zacht dus!

Giet de bulgur daarna af en laat afkoelen in een grote bak. Doe er intussen olijfolie, citroensap, peper en zout bij en roer even goed door. Zet de bulgur daarna in de koelkast om verder af te koelen.

Snijd de paprika, tomaten (zaadjes verwijderen), bosuitjes, peterselie en mint in kleine stukjes. Voeg dit aan de afgekoelde bulger toe en zet de salade nog even in de koelkast.

Voor het serveren nog even opfrissen met wat olijfolie en citroensap.

Het is ook lekker om hier ontpitte groene olijven door te doen (of zwarte als je daar van houdt).

Deel dit recept met anderen

Comments (4)

  1. posted by ellouisa on 18-01-2006

    Lekker 🙂

  2. posted by sara6 on 19-01-2006

    Hoi..

    Hoe ziet bulgur eruit?

  3. posted by Miem on 20-01-2006

    Zo ziet bulgur eruit:

    http://www.dsg.com.tr/images/b-bulgur.jpg

    Je hebt ook een fijnere versie, kleinere korreltjes dus.

  4. posted by sousi on 30-04-2007

    je kan toch ook sambal bij doen heb een keer gezien…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.