Loader

Tajine met Kefta – Gehakt

2015-01-17
  • Servings: 5
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.8 / 5)

4.8 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 3 tomaten
    - 300 gram gehakt
    - paar takjes kesbour en ma3dnous(peterselie)
    - Olijfolie/zonnebloemolie
    - 2 knoflookteentjes
    - peper
    - zout
    - paprikapoeder
    - komijn
    - saffraan
    - 2 eieren
    - eventueel sambal

Method

Step 1

Tomaten raspen en in een laagje olie, zachtjes laten sudderen.

Gehakt kruiden met:

- 1 theelepel paprikapoeder

- halve theelepel komijn

- halve theelepel peper

- 1 geraspt knoflookteentje

- kesbour (koriander) en mahdnouz (peterselie)

Tomaten kruiden:

- 1 theelepel paprikapoeder

- halve theelepel komijn

- halve theelepel peper

- 1 geraspt knoflookteentje

- saffraan, sambal

- kesbour (koriander) en mahdnouz (peterselie) 

Balletjes draaien van het gehakt en bij de tomaten voegen. Even 10 minuutjes laten sudderen

2 eieren goed klutsen een beetje zout en dan over de tomaten en gehakt heen.

Met de deksel op de tajine nog 5 minuten laten garen.

Er zijn heel veel variaties. Ik vind dit een makkelijke snelle maaltijd.

Deel dit recept met anderen

Comments (10)

  1. posted by Nacira on 26-10-2005

    hmmmmmm lekker

  2. posted by Samyrah on 26-10-2005

    Ja ziet er erg lekker uit!

  3. posted by soulfa on 27-10-2005

    ik zie de meloen meer dan de tajine.

  4. posted by MADAME CUISINE on 27-10-2005

    ja, ik was moe, het was 22.30 en we gingen eten…
    Ik maak ook altijd avondeten in de ramadan…
    Ik heb geprobeerd een foto te maken toen het nog op het vur was, maar er kwam te veel stom vanaf…

  5. posted by Jos de Bont on 24-11-2005

    lijkt me een lekker recept ga ik volgende week maken.
    kun je de tajine ook in de oven plaatsen?

    Groeten van Jos de Bont

    ( ben pas 14 dagen in Marokko geweest in de westelijke sahara)

  6. posted by MADAME CUISINE on 13-12-2005

    Ligt eraan wat voor soort taijn je hebt.
    Deze is niet geschikt voor in de oven.
    Dan zal hij bij te hoge tempratuur barsten.

  7. posted by watcher103 on 11-11-2008

    hmmm lijkt me een lekker recept die ga ik vanavond maken 🙂

  8. posted by watcher103 on 11-11-2008

    wou nog even laten weten dat ie overheerlijk was 😀

  9. posted by shma1 on 17-09-2010

    kan je een tajine ook op een kookplaat zetten?dit gerecht vindt ik erg lekker maar ik kook op electra dus erg lastig

  10. posted by linamae on 16-12-2014

    Ja dat kan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.