Loader

Tajine Royal uit Marrakech

2006-04-17
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.1 / 5)

4.1 5 17
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

17 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Dit heb je nodig:
    1 kilo in stukken gesneden lamsschouder;
    2 middelgrote uien;
    4 eetlepels zonnebloemolie of slaolie;
    2 kaneelstokjes;
    1 dessertlepel zwarte peper;
    1 dessertlepel gemberpoeder;
    1 dessertlepel kaneelpoeder;
    1 dessertlepel zout;
    1 pakje saffraan;
    3 grote glazen water.
    Voor de garnering:
    250 gram suiker;
    100 gram ontpitte dadels;
    100 gram vijgen;
    100 gram pruimen;
    100 gram abrikozen;
    50 gram gebakken witte amandelen;
    50 gram walnoten;
    30 gram kaneelpoeder;
    20 gram in een droge koekenpan geroosterde sesam;
    1 glas oranjebloesemwater.

Method

Step 1

Zo maak je het:

Fruit de gehakte uien in de olie. Voeg er het vlees en de specerijen aan toe en roer alles goed door elkaar gedurende 10 minuten op een zacht vuurtje.
Voeg er de drie glazen water aan toe, leg het deksel op de pan en laat ongeveer 1 uur zachtjes koken.
Laat intussen de (gedroogde) pruimen, abrikozen en vijgen wellen in wat heet water, maak een siroop van 25 cl. water, 250 gram suiker, 30 gram kaneelpoeder en een glas oranjebloesemwater.
Laat de geweekte vruchten goed uitlekken en caramelliseer ze 10 minuten in de hete siroop.

Schep het lamsvlees als het gaar is op een mooie schaal of een tajine.
Schep er vervolgens het vruchtengarnituur overheen en begiet alles met de saus. Versier de schotel met de gebakken amandelen en walnoten en de geroosterde sesam.
Dien op met Marokkaans brood

Deel dit recept met anderen

Comments (3)

  1. posted by wafaa on 15-08-2006

    dit lijkt me een perfect gerecht voor een feestje!!!! ma3aa salama

  2. posted by Oum Yassine on 15-10-2006

    IngridSaida, waar blijft jou WEB-log??
    Je kan daar niet meer op,omdat het verwijderd is!!
    Je had van die heerlijke recepten!!

  3. posted by gerdien6 on 18-01-2011

    Misschien ook leuk om te melden dat er Tajines worden verkocht bij shopfair.nl daar heb ik die van mij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.