Loader

Tiramisu speculoos

2013-10-22
  • Servings: 1
  • Prep Time: 20m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.1 / 5)

4.1 5 11
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

11 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Tiramisu is een van oorsprong Italiaans dessert. De naam betekent letterlijk trek mij omhoog, wat zoveel inhoudt als beur mij op of maak mij blij.

Ingredients

  • - 125 g -Lotus- speculoos koekjes gemalen
    - 500 g mascarpone
    - 1 kopje espresso als je dat lekker vind of chocomel
    - 4 eidooiers
    - 2 eiwit
    - 100 g poedersuiker
    - cacaopoeder of Lotus Speculoos kruimels

Method

Step 1

Splits de eieren en hou het eiwit van 2 eieren apart.

Meng vervolgens met een mixer de 4 eidooiers, de poedersuiker tot een luchtig beslag. Dit mengsel moet een lichte kleur hebben.

Voeg de mascarpone toe en mix alles tot een glad geheel .

Klop het eiwit stijf en schep dit voorzichtig met een houten lepel onder de mascarponecrème. speculoos kruimel mengen met een half kopje espresso .

Doe 1 eetlepel gemalen speculoos in de bodem .

Bedek de gemalen speculoos met een laag mascarponecrème .

Hierop komt dan weer een laag gemalen speculooskoekjes en vervolgens weer een laag crème. Herhaal dit dan nog een keer .strooi er cacao op het eind en decoreer met wat witte chocola.

Zet de tiramisu 4 uur in de koelkast om op te stijven

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.