Loader

Verjaardags kokos cake

2009-09-22
  • Servings: 1
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Ingelegde citroenen

    Ingelegde citroenen

  • Zelf 4- en 9 specerijenmix maken

    Zelf 4- en 9 specerijenmix maken

  • Mini bananenpannenkoekjes

    Mini bananenpannenkoekjes

  • Krokante bladerdeeghapjes met knakworst

    Krokante bladerdeeghapjes met knakworst

  • Gepaneerde pannenkoeken met garnalen en kaas

    Gepaneerde pannenkoeken met garnalen en kaas

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Voor de cake
    275 gram zachte roomboter
    400 gram suiker
    400 gram patentbloem
    1/4 t.l. zout
    1 zakje bakpoeder
    200 gram melk -kamertemperatuur-
    8 eiwitten maat
    Voor het glazuur
    225 gram boter
    (Die heb ik alleen voor de buitenkant gebruikt) Wat witte en roze marshmallows
    melk(niet teveel en niet te weinig, het moet wel dik zijn!)
    geraspte kokosnoot van conimex

Method

Step 1

Beboter een vorm. Verwarm de oven voor op 175 °C graden. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf. Mix de boter met de suiker en luchtig en bleek. Zeef boven een andere kom de bloem, zout en bakpoeder. Voeg het bloemmengsel en de melk om de beurt toe aan het botermengsel: het bloemmengsel in 4 delen, de melk in 3 delen. Begin en eindig hierbij met het bloemmengsel. Schraap de zijkanten van de kom regelmatig en voeg pas een volgend deel toe als de vorige geheel is opgenomen in het beslag. Spatel de stijfgeklopte eiwitten door het beslag tot het geheel in het beslag is opgenomen. Schep het beslag in de vorm en plaats het in de onderste helft van de oven. Bak de cake in circa 60 minuten goudbruin en gaar: een satéprikker moet er schoon uitkomen. Haal de cake uit de oven en laat het eerst 30 minuten in de vorm op een rooster afkoelen. Haal de cake uit de vorm en laat het verder op het rooster afkoelen.

Maak dan het glazuur voor de binnenkant door de roze marshmallows in wat melk met wat boter(de helft dus ong. 125gram) in de magnetron te smelten (Laat dit volledig afkoelen tot je de helft van de cake hiermee bestrijkt) Snij dan de cake horizontaal open zodat je de roze glazuur hierop kan doen.. strooi er ook nog een beetje geraspte kokosnoot overheen
Smelt dan de witte marshmallows opdezelfde manier en laat dit ook afkoelen voor je de buitenkant hiermee bestrijkt..
doe dan de kokosnoot op het glazuur aan de buitenkant zodat de buitenkant helemaal bestreken is met de geraspte kokosnoot.
Laat het dan opstijven in de koelkast(Als je er nog wat op wilt zoals chocolade, geraspte chocolade of wat roze marshmallowglazuur doe dit dan voor je het in de koelkast doet)

Het is een standaart witte cake recept die ik van internet heb gehaald en waarbij ik kokos heb toegevoegd en wat dingen heb weggelaten en glazuur bij heb gemaakt..

Deel dit recept met anderen

Comments (8)

  1. posted by sadiye on 26-09-2009

    hallo chida ziet er heerlijk uit wnr komt het recept ?

  2. posted by sadiye on 27-09-2009

    ik wil hem vandaag maken a.u.b recept 🙁

  3. posted by PrincessChida on 30-09-2009

    Sorry schat! Heb het zo druk gehad met de verhuizing ik zet hem er nu gelijk op heb eindelijk sinds vandaag internet!! 😀

  4. posted by PrincessChida on 30-09-2009

    Het staat er nu op sorry dat het zo laat is..

  5. posted by sadiye on 30-09-2009

    nee nee maak niet uit dankjewel 😉

  6. posted by PrincessChida on 01-10-2009

    Graag gedaan hoor meid, laat je me weten hoe die is geworden??

  7. posted by sara38 on 11-10-2009

    hoi; met mij weer. ik weet niet wat marsmallows is. wie kan mij helpen

  8. posted by gerda on 11-10-2009

    dat zijn een soort spekjes (snoep) zit gelantine in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.