Loader

Vierkante aardappel broodjes

2009-09-13
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 7
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

7 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Oliebollen

    Oliebollen recept

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

  • Kaasuibroodjes

    Kaasuibroodjes

  • Griesmeel Stokbrood

    Griesmeel Stokbrood

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • voor het deeg:
    *8 Turkse theeglazen meel
    *250 gram margarine
    *1 waterglas yoghurt
    *1 pakje bakpoeder
    en zout.
    voor erin:
    *4 middelgrote aardappelen
    *1 waterglas geraspte fetakaas
    *1 waterglas geraspte gele kaas.
    voor de top:
    sesam

Method

Step 1

Meng alle deegbenodigheden.Deel het deeg in 2e.
Vet je glazenbakblik met olie en verspreid het ene deeg in de bakblik.
Schil de aardappels en kook het gaar en pureer dit en voeg de 2 kazen en roer het om spreid het op het deeg en doe de andere 2de deeg ook erop spreid het.Strooi er heel veel sesam op en bak het gaar op 180C.
Laat het brood afkoelen met een theedoek erop snijd het daarna in vierkantjes op.

Deel dit recept met anderen

Comments (12)

  1. posted by melahat on 13-09-2009

    nog niet van gehoord van zo n recept maar zal wel best lekker zijn zeker. thx voor je recepten xxx

  2. posted by sadiye on 13-09-2009

    ja probeer maar is echt lekker krokant 😀

  3. posted by meryama on 15-09-2009

    het ziet er wel lekker uit

    ik ga even uitprinten en strax proberen

  4. posted by meryama on 15-09-2009

    saydine,

    wil je aub melden hoeveel een waterglas is, of anders hoe ml.
    en een turkse theeglas? waar vindt ik die in godsnaam..

    alvast bedankt!

    liefs

  5. posted by sadiye on 15-09-2009

    1 turkse theeglas is 80 ml bij mij

  6. posted by sadiye on 15-09-2009

    en 1 waterglas is 220 ml

  7. posted by T@m on 18-09-2009

    Hey sadiye, ik heb echt al veel heerlijke recepten van jou geprobeerd en ga dit ook zeker proberen! groetjes

  8. posted by sadiye on 19-09-2009

    😀 succes

  9. posted by T@m on 30-09-2009

    Ooh dit ziet er echt verrukkelijk uit! Ga het snel proberen te maken! Dankjewel

  10. posted by T@m on 30-09-2009

    haha ik had al eens gereageerd! Slaapkoppie

  11. posted by sadiye on 25-08-2010

    :S

  12. posted by melika02 on 13-01-2012

    hoi,

    ben je vergeten erbij te vermeldden dat er melk bij moet, tijdens het kneden? Ik heb dit wel gedaan, anders blijft het deeg korrelig en wordt het geen samenhangend geheel. Hooop snel van je te horen. Hoeveel zout doe jij erin? een snufje of een rondje om het deeg, komt neer op circa 1 kleine theelepel
    By the way…heb het vandaag gemaakt en het is goed gelukt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.