Loader

Vis mhansha – hapjes

2012-08-11
  • Servings: 4
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.1 / 5)

4.1 5 16
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

16 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - Handje vol garnaaltjes
    - 2 visfilets (maakt niet uit welke)
    - 5 bosuitjes
    - Handje vol gekookte vermicelli
    - Paar takjes koriander
    - 1 tl paprikapoeder, komijn, gember
    - Mespuntje peper
    - Zout naar smaak
    - Half visbouillo
    - 2 pakken bladerdeeg
    - Oregano

Method

Step 1

Doe een scheutje olijfolie in de koekenpan en fruit daarin de fijn gesneden bosui voor een paar minuten.

 


Voeg dan stukjes visfilet, garnaaltjes, kruiden, bouillon en koriander toe. Meng het geheel goed en laat het voor ongeveer 10 minuten pruttelen op middelmatig vuur. Zeef de vermicelli en voeg het ook bij de vismengsel. Laat het samen nog een paar minuten pruttelen, zodat het een beetje vocht van de vis opneemt. Omdat de vis gevroren, was liet het veel vocht los.

 

 

 

In Duitsland heb je van die lange plakken bladerdeeg waar 6 stuks in zitten. Is het zelfde bladerdeeg als in Nederland alleen voor de helft kleiner. Doe 2 bladerdeeg aan elkaar en rol met een deegroller aan elkaar vast. Je rolt de plakken bladerdeeg wat uit zodat de plakken bladerdeeg dunner worden. Leg er wat vulling op aan het begin van de bladerdeeg.

 


Je vouwt dan een stukje bladerdeeg over de vullingen rol en het zo op tot het einde. De uiteinde doe je aan de onderkant van de bladerdeeg en de buitenkant doe je klein beetje dichtdrukken, zodat er geen vulling uit komt tijdens het bakken.

 

 


De uiteinde druk je een klein beetje aan de onderkant en druk je het rondje een beetje plat. Leg het op een bakplaat tot je alle bladerdeeg afgewerkt hebt. Smeer er dan wat geklutst ei erboven op en strooi wat oregano erover. Bak ze in de oven op 220 graden tot ze goudbruin uitzien.

Deel dit recept met anderen

Comment (1)

  1. posted by fatihaoemromaisae on 14-08-2012

    Oum-Younes, ik vind je recepten altijd top en heel duidelijk. Als ik jouw recepten zie heb ik gelijk zin om de keuken in te duiken en het uit te proberen!! Want met de duidelijke stap voor stap foto’s erbij, kan het echt niet mislukken. Super echt BARKA ALLAH OEFIEK ZUSTER!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.