Loader

Zeebaars in de oven

2014-09-20
  • Servings: 2
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Ingrediënten voor 2 personen:
    - 1 grote zeebaars
    - 3 grote aardappels, geschild en in schijfjes
    - 1 grote winterwortel, geschild en in plakjes
    - 1 rode puntpaprika, in ringetjes
    - Wat groene knoflookolijven
    - 1.5 tl Zout 
    - 1.5 tl Zwarte peper
    - 1.5 tl Paprikapoeder
    - 1.5 tl Komijn
    - 2 teentjes knoflook uitgeperst (of 1 tl knoflookpoeder)
    - Vers gesneden platte peterselie
    - 1 citroen
    - Olijfolie

Method

Step 1

Maak de vis goed schoon aan binnen- en buitenkant, maar laat de graten zitten. Zorg dat aan de buitenzijde alle schubben eraf zijn, ook al heeft de visboer het schoongemaakt (voel met je handen of ergens nog wat zit). Maak aan boven en onderzijde inkepingen met een groot mes.

Meng 2 el olijfolie met de helft van alle kruiden en het sap van een halve citroen. Marineer hier de vis in voor zolang je wilt (of kunt). 

Kook ondertussen de aardappel- en wortelschijfjes voor in water, zodra het water aan de kook is, 3 minuten laten koken en dan afgieten. Meng 2 el olijfolie met de rest van de kruiden en voeg toe aan de aardappel- en wortelschijfjes. Paprikaringen en olijven erbij en goed door elkaar husselen. 

Doe in een braadslede en leg de vis ertussen. 

Zet de braadslede dan ongeveer een half uur in een voorverwarmde oven van 220 graden. 

Serveer op een groot bord, lekker met Marokkaans brood en een salade.

 

* Je kunt ook een dorade nemen in plaats van een zeebaars.

* Voor wat saus kun je bij de groenten 1 geschilde en fijngesneden vleestomaat voegen.

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.