Loader

Zoete couscous met kip, rozijnen en uien

2010-08-15
  • Servings: 4
  • Prep Time: 1:15 h
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.2 / 5)

3.2 5 9
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

9 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 2 eetlepels olie
    100 gr boter + 50 gr voor de couscous
    4 uien,in ringen
    1 kip van 1,8 kg, verdeeld in 8 stukken
    1 theelepel gemberpoeder
    1 theelepel kurkuma
    1 mespuntje saffraan
    1 kaneelstokje
    500 gr rozijnen
    1 eetlepel kaneel
    2 eetlepels fijne suiker
    2 eetlepels honing
    500 gr couscous

Method

Step 1

Verhit de olie met boter in een couscouspan. Fruit de uiringen en voeg de stukken kip, de gember, kurkuma, saffraan, 1 eetlepel zout, 1 theelepel peper en het kaneelstokje toe.

Giet zoveel water in de pan dat alles net onderstaat.

Stoof de kip 20 min. Haal met een schuimspaan de uiringen uit de pan. Zet in een andere pan en voeg de rozijnen met twee grote lepels van het kooknat toe. (het water waar de kip in kookt).

Voeg kaneel, suiker en de honing toe en kook de rozijnen met de uiringen 5 min op laag vuur.

Bereid ondertussen de couscous.

Schep de couscous in een schaal en leg de kip en en de rozijnen met de uiringen erop.

Dit is niet de orginele foto maar een voorbeeld ervan.

Deel dit recept met anderen

Comments (4)

  1. posted by troep on 17-08-2010

    o ja hoor leekkkkkerrrr

  2. posted by troep on 17-08-2010

    waar haal jij kaneelstokjes?

  3. posted by dalilaa on 26-08-2010

    bij de marorokkaanse groenteboer

  4. posted by charmoula on 02-08-2011

    dit ga ik vandaag maken inchallah
    danke voor het recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.