Loader

Thaise rijst met inktvis

2007-02-04
  • Servings: 2 a 3
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Thaise rijst met inktvis. Dit is mijn eigen versie… Het originele recept is met verse krab. Dat is ook erg lekker.

Ingredients

  • 3 kopjes rijst
    ong 300 gr inktvis
    twee bosuitjes
    3 teentjes knoflook
    beetje selderij
    vetsin
    1 el kerriepoeder
    vissaus ( of zout)
    een halve spaanse peper

Method

Step 1

Kook de rijst

Snijd de bosuitjes, selderij en de spaanse pepers in kleien stukjes

Snijd de inktvis in kleine stukjes

Snipper de knoflook

Doe een beetje olie in de wok en fruit de knoflook met de peper

Als de knoflook een beetje begint te kleuren doe je de inktvis erbij

Als dat gaar is ( na 2 of 3 min) doe je de vetsin, vissaus em de kerrie erbij

Goed mengen, dan de bosuitjes en de selderij erbij

Daarna de rijst erbij weer goed mengen en klaar

ik neem altijd hele inktvis en die snijdt ik in rechthoekjes die ik inkerf… dus ondiepe sneetjes in maak. ik doe het in ruitjes vorm maar je kan het ook gewoon met ringen die je zo koopt doen

Deel dit recept met anderen

Comments (2)

  1. posted by louisa1 on 19-10-2008

    hmmm lekker, ik ga hetvandaag uitproberen.

  2. posted by prinsesje_bloom on 01-12-2008

    wat is vetsin?
    vissaus? bedoel je knorrblokje?
    ik hou niet van pittig, kan ik de spaanse peper weglaten of iets anders in de plaats gebruiken?
    Groetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.