Loader

Turkse pizza – Lahmacun

2005-10-03
  • Servings: 1
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 232
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

232 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Oliebollen

    Oliebollen recept

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

  • Kaasuibroodjes

    Kaasuibroodjes

  • Griesmeel Stokbrood

    Griesmeel Stokbrood

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Lahmacun of Turkse Pizza is een traditioneel oosters gerecht. Het heeft een typisch pikante smaak. Het is gemaakt van deeg dat belegd is met een mengsel van pikant gekruid gehakt, ui, verse tomaten, pikante pepers, en peterselie. Dit wordt vaak bereid in een oven. Het kan als wrap opgerold gegeten worden maar vaak wordt het in kleinere stukken gesneden en als schotel geserveerd. Alvorens het te nuttigen wordt het meestal besprenkeld met citroen. Het wordt naast restaurants ook verkocht in de supermarkt als ingevroren maaltijd.

Ingredients

  • Ingrediënten voor het deeg:
    500 gram bloem
    1 theelepel gedroogde gist
    4 tot 6 eetlepels melk
    2 eieren, zout
    2 theelepels suiker
    4 eetlepels boter
    Ingrediënten voor de vulling:
    2 uien
    1 kleine tomaat
    2 eetlepels fijngehakte peterselie of fijngesneden dille
    2 eetlepels boter
    1 kilogram rundergehakt
    versgemalen zwarte peper
    zout
    milde paprikapoeder

Method

Step 1

Strooi de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Doe de gist met de handwarme melk, de eieren, wat zout, de suiker en de gesmolten en afgekoelde boter in het kuiltje en kneed van de ingrediënten een samenhangend en soepel deeg. 

Verdeel het deeg in stukken ter grootte van eieren en laat het onder een vochtige theedoek 10 minuten rijzen. Pel voor de vulling de uien en snipper ze fijn.

Dompel de tomaat even in kokend water en trek er het velletje af. Snijd de tomaat klein en schep de tomaat, de peterselie of dille, de boter en het gehakt door elkaar. Breng het mengsel op smaak met peper, paprikapoeder en zout.

Verwarm de oven voor op 180° C. Rol elke portie deeg uit tot een dikte van ½ cm en verdeel ze over 2 beboterde bakplaten.

Strijk het vleesmengsel met een lepel op het deeg en laat het deeg nog 5 tot 10 minuten rijzen.

Bak de pizza's midden in de warme oven in 20-25 minuten gaar.

Deel dit recept met anderen

Comments (56)

  1. posted by Safah on 07-10-2005

    Ik wil deze vandaag graag maken…in een ander recept las ik dat ze ook aardappelpuree in de deeg doen en ze doen het deeg in een pizzapan klaarmaken… Is dat een groot verschil??

    Ik hoop dat ik vandaag nog een antwoord krijg…

  2. posted by sihamkleuter on 07-10-2005

    ik weet niet wie dit heeft geplaast?

  3. posted by sihamkleuter on 07-10-2005

    maar ik den dat het met aardappelpuree lekkeder is, het deeg wordt dan lekkerder (denk maar aan die aardappelbroodjes van mmu), maar ik weet het dus niet heb het nog nooit genmaakt wie is de auteur?

  4. posted by Safah on 07-10-2005

    Nu je het zegt k de auteur staat er niet bij

  5. posted by Safah on 07-10-2005

    Als ik het met aardappelpuree doe en het mislukt dan zorg jij vanavond voor mn avondeten :ego:

  6. posted by sihamkleuter on 09-10-2005

    hahahahahah :moe:

  7. posted by islamwoman on 10-10-2005

    En heeft iemand van de dames het geprobeerd.

  8. posted by islamwoman on 10-10-2005

    En heeft iemand van de dames het geprobeerd.

  9. posted by miss france on 11-10-2005

    ja ik heb het geprobeerd, en het deeg is niet soepel helaas… is hard geworden toch vond mijn man het lekker…

  10. posted by islamia23 on 11-10-2005

    dan doe je er aardappelpuree bij dan word de deeg zeker soepel

  11. posted by miss france on 11-10-2005

    ik heb van mijn schoonzus als tip gehad om er kwark bij te doen…

  12. posted by MADAME CUISINE on 11-10-2005

    Kwark maakt het deeg zachter, maar het risjt wel sneller.
    Met aardappel wordt ook romiger en zachter, maar het deeg is moeilijker te behandelen, plakkerig.

  13. posted by Safah on 11-10-2005

    ja ik heb het geprobeerd maar net als miss france was de deeg te hard…het smaakte wel goed hoor..

  14. posted by fati on 13-10-2005

    salaamoe3laykoem een vraagje is die deeg als ik die in de oven doe is die dan zacht zoals de turkse pizza?antwoord aub wil het vandaag maken incha allah

  15. posted by fati on 13-10-2005

    wat is kwark?

  16. posted by miss france on 13-10-2005

    nee, is niet zacht!!helaas

  17. posted by MADAME CUISINE on 13-10-2005

    Ooh, jullie doen ze in de oven?
    Dan worden ze hard, je kan ze beter in de pizzapan doen, of in een grote koekepan op het gasfornuis.

  18. posted by miss france on 13-10-2005

    er staat boven doe ze in de oven

  19. posted by fati on 13-10-2005

    dus als ik ze in de pizzapan doe dan zijn die zacht,als ze hard zijn hoe kunnen we ze niet rollen

  20. posted by fati on 13-10-2005

    ik wil die pita maken die turken maken waarvan de deeg zacht is,hebben jullie de recept?jazakoemoe allah gayran

  21. posted by soumiariffia on 15-10-2005

    Ik heb hem ook gemaakt en het is niet gelukt!!! niet lekker en de deeg is hard!! Wat je wel als deeg kunt gebruiken is Wraps.. grote formaat je kan ze kopen bij een marokkaanse slager die zijn wat zachter als die van de winkel..!!

  22. posted by fati on 16-10-2005

    maar ik wil het zelf maken, die zelf gemaakte vind ik niet lekker van de winlkens, ik wil die vers,groetjes

  23. posted by islamia23 on 17-10-2005

    nee mn ma heeft ze gister nog gemaakt, je kan ze beter in een pizza bakken, blijven ze lekker zacht en je kan ze daarin opwarmen

  24. posted by Safah on 25-10-2005

    Bovenstaande recept klopt gewoon niet…

  25. posted by soumiariffia on 04-11-2005

    Nee inderdaad klopt die niet! Het was echt geen lekkere pizza!
    Liefs, Soumia

  26. posted by MADAME CUISINE on 08-11-2005

    iemand heeft gewoon het recept van het internet gehaald…
    Ik zal wel een keer maken en dan plaats ik mijn recept.

  27. posted by soumiariffia on 19-11-2005

    Als je dat wilt doen heeeeeel erg graag wil het nog een keer maken en dat die DEZE keer wel lukt!
    Liefs, soumia

  28. posted by ouissal on 20-11-2005

    de uien tomaten peterselie koriander,knoflook paprikaas mix ik samen.is veel lekkerder dan in pizza pan

  29. posted by ouissal on 20-11-2005

    ik maak het deeg anders met yochurt zal het een andere keer plaatsen oke

  30. posted by Oem Ishaaq on 10-12-2005

    Ik heb ‘t recept. Ben afgelopen donderdag bij een zuster geweest (Turks) en we hebben t samen gemaakt. Ik zal ‘t inshaAllah nog een keer zelf thuis maken..als t lukt zet ik ‘t recept erop. Bij haar was de deeg gewoon top (zoals bij de bakker). Er werd geen kwark, aardappelpuree etc bijgevoegd).

  31. posted by sabah75 on 23-01-2006

  32. posted by sabah75 on 23-01-2006

    oke oem ishaaq ik wacht wel op jouw recept.

  33. posted by yasmina36 on 20-02-2006

    ik maak de deeg altijd als volgt:
    1kilo meel
    halve liter lauwwarme melk
    gist
    zout
    en een beetje slaolie alles goed met elkaar mengen en kneden laten rijzen balletjes maken de rest spreekt voor zich. Wel in een pizzapan bakken en daarna met de gevulde kanten op elkaar leggen. succes

  34. posted by ismahane26 on 06-04-2006

    Hoi Yasmina,

    Ik zou graag willen weten hoeveel gist en slaolie je gebruikt voor een kilo meel?

    Groetjes,

    Ismahane

  35. posted by yasmina36 on 26-05-2006

    salaam ismahane, gist doe ik een blokje van 42 gram merk bruggeman bij turkse winkel of 2zakjes droge gist van 7 gram de stuk, slaolie een marokkaanse theeglas 3/4 vol. veel succes

    groeten terug, yasmina

  36. posted by gelderse on 19-08-2006

    Het recept voor de deeg klopt inderdaad niet. Ik heb er een eigen variant op gemaakt. Ik heb er 15 gemaakt en alle 15 zijn ze op.

  37. posted by lachertje27 on 03-10-2006

    ik doe er altijd ook fijn gesneden paprika bij vind ik veel lekkerder.
    en ik gebruik een halfe blokje verse gist.
    maar voor de rest is het precies de zelfde en het is echt jammie

  38. posted by Nuray on 20-10-2006

    In plaats van melk kan je beter lauwwatm water gebruiken, ik heb nog nooit gehoort dat je turkse pizza met melk maakt. Zorg dat je pizzapan niet te hoog staat en als je het in een grote pan doet let er dan wel op dat het vuur zacht staat en leg een stkje alluminium folie boven op de pizza zodat het gehakt goed gaar wordt

  39. posted by Nuray on 20-10-2006

    Dit is mijn recept: 1 kilo bloem, 42 gr. verse blok gist, 3 eetl. zout, 4 eetl. olie en water moet je maar zelf kijken totdat het deeg niet meer plakt aan je handen. Zet een nat doek eroverheen en wacht 30 min. totdat het een beetje is gerezen. Mijn vulling is 500 gram rundergehakt, 2 uien fijn gesneden, 1 sivri biber (turkse peper), 2 tomaten fijn gesneden, 1 bos fijn gehakte peterselie, 6 eetlepels tomatenpuree, çemen (dit is een turkse kruid)hiervan 1 eetlepel, 3 eetlepels yoghurt, 1 eetlepel paprikapeoder en half eetl. chilli poeder. Dit alles goed door elkaar kneden. Je kan beginnen met het maken van de lahmacun

  40. posted by Nuray on 20-10-2006

    oja en niet vergeten 2 eetlepels zout

  41. posted by Belgica on 22-10-2006

    Dank je wel Nuray we gaan deze variant proberen!!

  42. posted by amina12 on 24-10-2006

    ik hield altijd van turkse pizza en trouwens nu nog steeed selam alekum badankt voor het receptied-mubrak

  43. posted by Ahlam on 12-07-2007

    Nuray, 2 eetlepels zout voor bij de vulling of is het voor de deeg in plaats van 3 eetlepels.

    Groetjes

  44. posted by sjaahida on 13-07-2007

    ik denk 3 eetlepels voor het deeg en dan nog 2 voor de vulling…

  45. posted by soetjuh on 19-01-2008

    ik denk 8 eetlepels

  46. posted by soetjuh on 19-01-2008

    weet je hoe lekker komen er nog meer recepten

  47. posted by Samira82 on 22-01-2008

    Ja hoor soetjuh doe jij maar 8 eetlepels haha eet smakelijk 😉

  48. posted by mootje06 on 13-10-2008

    hallo,

    ik heb een vraagje kan je ook verse gist gebruiken? zo ja hoeveel moet je dan gebruiken.

  49. posted by amber85 on 09-12-2008

    wie kan hier het juiste recept plaatsen!!

  50. posted by OemIlyas on 05-01-2009

    wat ben ik blij dat ik eerst jullie reacties lees voordat ik deze foute recept zou hebben geprobeerd…

  51. posted by meryama on 15-09-2009

    ik snap der nu helemaal niks van..

    me zus heeft ze van week gemaakt en ze waren hard en niet lekker..

  52. posted by saidahassan on 18-10-2009

    ik ken het recept van een colega
    die zei tegen mij dat ze 1 kilo bloem
    warme melk zout en gist gebruik de gist vers of droog droog 1zakje vers de helft van zo n pakje in ee beker met warm water gewoon kwartje water met klein beetje zuiker en dan klaart de gist beter de melk warm maken niet teheet de zout en de gist bij de bloem doen dan beetje voor beetje de melk toevoegen oppasen niet teveel gewoon zo door gaan tot dat je een mooi soepel deeg krijg niet tedroog niet plakerig je laat het op een warme plek zo n 30 min rijzen doe de gehakt met kruiden zo als paprika zw peper zout komijn tomaten puree peterseli ik had van haar turkse kruiden gehad ik doe die er ook door heen je kan ook zonder ik doe ookw at chili poeder ik hou van pittig kleinbeetje water gehakt goed mengen dat het heel dun en zacht wort eventueel ook een fijn gesnippert erfijn uitje er door heen de deeg bolletjes zo als een mandarijntje beetje insmeeren met oli heel plat maken dan de gehakt zo plat en fijn mogelijk uitsmeren dan in een piza pan of koeken pan op de kleinste vuur laten baken aan een kant dan waneer je klaar bent lekkere frise salade fijn gesneden met plakjes komkomer tomaat wat je wil eventueel voor de knoflooksous doe je mayonase turkse dikke yugurt wat vollemelk gedroogte knoflook en peterselie wat zw peer en zout ales goed mengen mmmm ik gebruik geen verse knoflook testerk maar dat kan wel als ej het lekker vind

  53. posted by Lalakifech on 14-03-2010

    bedoelen jullie zelf gemaakte aarappel puree of die uit een pak…?

  54. posted by saartje2009 on 08-07-2010

    MADAME CUISINE ik net gehoord dat je er danon in moet doen…

    grapjee

  55. posted by haji123 on 02-01-2012

    is die deeg net als lemsmen

  56. posted by Sara Ga on 30-05-2016

    Er klopt geen ene flikker van dit recept. En het ligt niet aan mij want ik heb vaak genoeg met deeg gewerkt en het pakt altijd goed uit. Dit recept vermeld veeeeel te veel gehakt en veel te weinig tomaten en niet eens tomatenpuree voor bij de vulling. Deeg was bij mij inderdaad ook te hard, gelukkig heb ik het soepeler gemaakt door meer water toe te voegen en is het alsnog goed uitgepakt. En de vulling heb ik achteraf een andere recept maar van gebruikt die veel beter is. Doei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.