Loader

Aardappeltaartjes met gehaktspiesen

2006-07-06
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.9 / 5)

4.9 5 8
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

8 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Ingredienten aardappeltaartjes:
    1 kg kruimige aardappels
    150 ml room/slagroom
    3 el olie
    Zout en peper
    Nootmuskaat
    300 gr sperzieboontjes
    1 rode paprika
    1 groene paprika
    Teentje knoflook of knoflookpoeder naar smaak
    2 tl provençaalse kruiden (verkrijgbaar in kruidenrek van supermarkt)
    Muffinvorm
    Ingredienten gehaktspiesen:
    500 gr gehakt
    Half bosje koriander
    Half bosje peterselie
    1,5 tl paprikapoeder
    Halve tl komijn
    1 tl peper
    1 tl zout
    Halve tl knoflookpoeder (of 1 teentje uitgeperst)
    Beetje paneermeel

Method

Step 1

Kook de aardappels met wat zout gaar en stamp ze fijn samen met de slagroom en olie. Breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat (maak het een beetje pittig). Breek de sperziebonen door en kook ze met wat water gaar. Bak in een koekenpannetje de paprika in reepjes of blokjes met de knoflook in wat olie to ze zacht zijn. Voeg dan de sperziebonen toe en breng het op smaak met de kruiden. Doe de puree in de muffinvorm en verwarm de oven voor op 200 graden. Doe wat van het bonen-paprikamengsel op ieder taartje en bewaar de rest om erbij te eten. Bak de taartjes ongeveer 20-25 minuten in de oven.
Meng het gehakt met de andere ingredienten en verdeel in bolletjes. Doe deze op de satestokjes en grill ze gaar op de barbeque of grillpan.

Deel dit recept met anderen

Comment (1)

  1. posted by asi on 06-07-2006

    zit lekker uit meid. vooral die gehaktspiesen in de park in deze mooi weer lekker barbku met heel gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.