Loader

Aardbeienslagroomtaart

2010-02-14
  • Servings: 1
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.2 / 5)

4.2 5 14
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

14 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

    Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Biscuitdeeg:
    - 135 gr. suiker
    - 70 gram gezeefd meel
    - 55 gram maizena
    - 10 gram bakpoeder
    - 5 eieren
    Vulling:
    - verse slagroom opgeklopt met aardbeienpudding (die je niet hoeft te koken)
    - aardbeienjam die je goed hebt opgewarmd met een paar eetlepels water erbij
    Versiering:
    - verse aardbeien
    - verse slagroom opgeklopt met suiker, vanillesuiker en klopfix
    - chocoladeversiering
    - nougatin

Method

Step 1

Breek de eieren in een kom en voeg de suiker toe. Deze op de hoogste snelheid van je mixer kloppen. Klop ze tot een zeer luchtig schuim. Zeker 10 a 15 minuten mixen. Alle andere ingrediënten zevend bij elkaar doen.

Voeg deze bij het eiersuiker schuim. Met een houtenspatel langzaam roeren tot het 1 geheel is.

Beboter de bakvorm en bestrooi hem met meel. Giet het beslag in de vorm van 28 cm doorsnee.

Strijk het deeg naar alle kanten.

Plaats de bakvorm in een voorverwarmde oven van 180 graden . Het moet ongeveer 30 a 35 minuten bakken.

Laat de taart na het bakken goed afkoelen.

Snij hem doormidden. Smeer de onderste helft in met de jam. Smeer erna de slagroompudding op.

Leg de andere helft erop. Smeer de taart helemaal in met de slagroompudding.

Werk de taart verder af .

Deel dit recept met anderen

Comments (4)

  1. posted by koken20 on 19-02-2010

    wow ziet er heel mooi uit,
    echt compliment,bedankt vor het recept 😉

  2. posted by mali on 17-03-2010

    salaam. ziet er echt lekker uit. ik heb wel een vraagje wat is maïzina en waar kun je die halen. ik heb ooit een keer maïzina gehaald bij de c1000 maar volgens mij is dat niet het zelfde of wel. dat wat ik heb gehaald ziet er echt raar uit. aub als je kan en wil graag z.s.m antwoorden wil graag ieamnd verassen. chokrane o ma3a Salama

  3. posted by koken20 on 21-03-2010

    ik heb bij digros gehaalt je kan bij alle winkels denk ik kopen,
    c1000/ah/dirk van den broek denk ik ook
    er staat op de achterkant dat je het kan gebruiken bij soepen enz maar je kan ook gebruiken voor koekjes dus, geel verpakking en er staat maizena op.
    hoop dat ik je kan helpen,
    gr koken20

  4. posted by Amifati on 05-07-2012

    Wordt de aardbeienpudding eerst opgeklopt met melk en dan met slagroom?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.