Loader

Amandel-shortbread met Chocolade-dipping

2005-10-05
  • Servings: 1
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 110 gr gemalen amandelen
    - 160 gr bruine basterdsuiker
    - 280 gr meel
    - 25 gr maizena
    - 225 gr gezouten boter, op kamertemperatuur (of ongezouten boter met 1/2 tl zout erin)
    - 1 tl amandel- extract
    - 1 tl vanille-extract
    - 100 gr melk chocolade

Method

Step 1

Verwarm de oven vooraf op 180 graden Celsius. Klop de boter romig en zacht, voeg dan de suiker toe. Klop tot de massa romig is en de suiker gedeeltelijk is opgelost.

Voeg dan de extracten toe en roer door tot deze goed met het botermengsel is vermengd. Zeef de bloem en maizena bij elkaar, roer de amandelen erbij. Roer het bij het botermengsel tot alles goed is vermengd en een romige, zachte deeg is ontstaan.

Bekleed de bakvorm met bakpapier en doen de mengsel erin, strijk het even glad. Bak de in 25- 30 minuten goudbruin.

Haal de shortbread daarna uit de oven en verwijder de bakpapier en laat het op een rooster afkoelen. Snij ze daarna in kleine srukjes.

Smelt au bain marie de chocolade en dip de koek in de chocolade of ga druppelend kriskras over de shortbread!

Deel dit recept met anderen

Comments (10)

  1. posted by MADAME CUISINE on 06-10-2005

    ziet er lekker uit. lijkt me ook niet moeilijk te maken.

  2. posted by Rzinia on 06-10-2005

    dit ziet er heeeeeeeerlijk uit

  3. posted by saadia29 on 06-10-2005

    Ziet er heerlijk uit hmmm……….

  4. posted by miss_rif22 on 06-10-2005

    je bedoelt toch maizena in plaats van maïzena?

    zier er wel lekker uit zeg

  5. posted by miss france on 09-10-2005

    lekker lijkt het me, ga het a.s week proberen incha Allah

  6. posted by nadia on 14-10-2005

    ziet er leuk uit met de chocola!

  7. posted by sushimoon on 15-10-2005

    ja, ik bedoel maizena! typfoutje. is erg makkelijken gaat er goed in!

  8. posted by prinses nisrin on 19-10-2005

    het lijkt mij heerlijk! ik ga het eens snel uit proberen. Ik heb een stom vraagje: moet het op een ronde bak blik voor taart? of wat voor een vorm? alvst bedankt! liefs nisrin.

  9. posted by Nisar on 26-03-2006

    Ziet er heerlijk uit… Choukran voor je recept…

    Nisar

  10. posted by sadiye on 22-11-2008

    hmm ziet er heerlijk uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.