Loader

Amandelcake

2005-10-20
  • Servings: 1
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.3 / 5)

3.3 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • eieren
    - 200 gr boter
    - 200 gr suiker
    - 1 vanillesuiker
    - 200 gr zelfrijzende bloem
    - 1 eetlepel amandelaroma
    - geschaafde amandelen
    - 2 eetlepels suiker (om te bestrooien)

Method

Step 1

Meng de eieren, de suiker, amandelaroma en de vanillesuiker in een kom en klop ze schuimig op ( 5 minuten mixer hoogste stand).

Smelt de boter en voeg ze toe. Zeef de bloem en spatel die onder het deeg.

Vet een bakvorm in, bestuiven met bloem en het deeg erin laten lopen. Bovenkant afwerken met geschaafde amandelen en suiker. 25 min in een voorverwarmde (10min) oven op 180 graden.

De cake niet te donker bakken, moet licht van kleur zijn. Na afkoelen in stukjes snijden. Ik snij ze altijd in ruitvorm vindt ik het mooist maar daar zijn jullie natuurlijk vrij in.

Smakelijk.

Foto: via internet

Deel dit recept met anderen

Comments (15)

  1. posted by ceuta on 20-10-2005

    ooh die ga ik x maken jammer dat e geen foto hebt..bedankt voorrecept

  2. posted by ummadam on 20-10-2005

    ohhh dat klinkt heerlijk ik zou het zo kunnen maken maar jammer genoeg heb ik geen eiren ……….
    inshallah maak ik het morgen?

  3. posted by Samyrah on 20-10-2005

    Is graag gedaan hoor.
    De cake blijft ook lange tijd zacht ( 3 dagen) dus kun je ruim een dag op voorhand maken als je bezoek krijgt.

  4. posted by Amira_Amira_ on 26-10-2005

    Hoi Samyrah, vraagje;
    Ik heb vandaag die cake gemaakt, helemaal zoals jij het hebt uitgelegd, ik vroeg me al af of ik wel of geen gist en/of bakpoeder moest gebruiken, maar dat heb ik dus niet gedaan. De cake bleef heel dun, plunminus een cm. Die cake hoort toch niet zoohh dun te zijn?? Ik heb ook de zelfrijzende bakmeel gebruikt, maar helaas…

  5. posted by Amira_Amira_ on 26-10-2005

    Overigens, ondanks dat ie zo dun was, hij smaakte verukkelijk… alleen ik had um wat dikker en luchtiger gewild.

  6. posted by Samyrah on 26-10-2005

    Hey Amira
    Ik gebruik geen gist of bakpoeder, alleen zelfrijzend bakmeel van Imperial.
    Bij mij komt ie toch altijd luchtig, zou echt niet weten hoe het komt dat die bij jou niet rees…..

  7. posted by Amira_Amira_ on 27-10-2005

    Hoi Samyrah,
    Ik denk dat ik al weet wat het probleem is geweest. Ik heb denk ik een te grote bakvorm gebruikt. Welke bakvorm-grootte gebruik jij voor deze cake??

  8. posted by Samyrah on 27-10-2005

    Een met 30 com doorsnede

  9. posted by Amira_Amira_ on 27-10-2005

    Dan zou dat het probleem kunnen zijn, ik heb er een met 40 cm doorsnede gebruikt. Nou in ieder geval heel erg bedankt voor de info, en vanavond begin ik aan poging 2!! Nogmaals, hij was echt verukkelijk Mansha’ALlah.

  10. posted by Samyrah on 27-10-2005

    Bedankt lieverd, die cake lukt echt bij iedereen, het zal je vanavond zeker goed lukken, laat me iets weten 😉

  11. posted by ummadam on 27-10-2005

    ik heb het gemaakt en ik vond hem heerlijk,maar ik denk dat ik mischien teveel amandel aroma heb gebruikt (my bad!). het doet mij denken aan een spaanse cake die ik at toen ik nog een klein meisje was……ahhh de goede oude tijd lol!!!

  12. posted by ummadam on 27-10-2005

    trouwens bij mij is die goed gestegen hoor, maar ik heb er een beetje bakpoeder bij gedaan……

  13. posted by Samyrah on 27-10-2005

    Alles hangt ook veel af van het soort bakmeel…..
    Imperial rijst bij mij altijd goed zonder bakpoeder.

  14. posted by Amira_Amira_ on 28-10-2005

    Hé waar haal ik Imperial bakmeel?? En hoe ziet het pak eruit? Ik had zo’n merkloos iets gebruikt van de C1000, dat was het enige zelfrijzende bakmeel dat er lag.

  15. posted by Samyrah on 28-10-2005

    Ik woon in België dus weet niet of ie in NL ook verkrijgbaar is….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.