Loader

Amandeldiamanten

2008-10-20
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 22
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

22 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • *200 gram roomboter
    *125 gram suiker
    250 gram bloem
    *3 eieren (de eigelen voor het deeg en de eiwitten voor de versiering)
    *125 gram grofgehakte amandelen
    *1 zakje vanillesuiker
    *½ zakje bakpoeder
    *6 eetlepels abrikozenjam
    *3 eetlepels suiker

Method

Step 1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vermeng de zachte roomboter met de suiker, de eigelen, de vanillesuiker en het bakpoeder.
Mix alles goed door elkaar en voeg er beetje bij beetje de gezeefde bloem aan toe.
Maak kleine balletjes van het deeg.
Haal de balletjes door het losgeklopte eiwit en dan door de grofgehakte amandelen.
Maak een klein kuiltje met je vinger in het midden van elk balletje.
Leg de balletjes op een met bakpapier belegde bakplaat en bak ze ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat ze afkoelen op een rooster.

TIP: haal op de helft van de baktijd de bakplaat nog even uit de oven en druk nogmaals een kuilte in het midden van elk balletje en zet vervolgens weer terug in de oven om verder te bakken.

Afwerking:
Doe de abrikozenjam en de suiker in een pannetje, verwarm het geheel en haal van het vuur af als het begint te koken.
Schep een klein beetje van de hete jam in het kuiltje in het midden van elk koekje.
In plaats van abrikozenjam kan je natuurlijk ook een andere jam kiezen zoals aardbeien, pruim, etc.
Maar je kunt ook wat chocolade smelten en de kuiltjes daarmee vullen

Deel dit recept met anderen

Comments (16)

  1. posted by wafae_gril on 29-10-2008

    hmm ziet er lkkr uit dankje voor het platsen

  2. posted by sadiye on 29-10-2008

    geen dank 😉

  3. posted by wafae_gril on 29-10-2008

    😀

  4. posted by sadiye on 29-10-2008

    😉

  5. posted by najat1 on 03-11-2008

    ik ga deze koekjes proberen incha allah

  6. posted by lela zahra on 03-11-2008

    hoi meid,wat ik altijd doe en dat scheelt in tijd is:je rolt het deeg in een lange sliert ongeveer 4 cm dik,die rol je in het geheel in het eiwit en dan in de amandelen of gebakken pindas en dan snijd je met een sherp mes plakkjes van 1 of 2 cm eraf en daar maak je de kuiltjes dan in.de jam kun je er meteen op doen en dan pas in de oven.

  7. posted by sadiye on 03-11-2008

    ja idd dat scheelt wel minder werk 😀

  8. posted by fatima2004 on 30-11-2008

    ik ga deze zeker proberen ik hoop dat het mij gaat lukken inchalah
    Gr,fatima

  9. posted by sadiye on 30-11-2008

    inchalah

  10. posted by racha on 09-02-2009

    salam

    tbarkelah 3lik

  11. posted by s.aarrass on 15-09-2009

    hmmmmmmmmm,ze zijn wel lekker want ik heb ze ook gemaakt , ze zetten lekker uit, machaallah

  12. posted by sadiye on 15-09-2009

    😀

  13. posted by samiraensaid on 19-09-2009

    ik heb deze koekjes vandaag gemaakt ze zijn heeerlijk vooral met die abrikozenjam, bedankt voor het recept

  14. posted by sadiye on 25-08-2010

    geen dank

  15. posted by amazigh2010 on 23-01-2011

    ik ga deze maken insaallah ik ben man maar ben altijd in de keuken ik ben zelf bakker en als u ander recepten voor me hebt sturen graag amazigh2010@live.nl

  16. posted by sadiye on 23-01-2011

    :S Hoe bedoel je hebben jullie recepten??Onze recepten staan hier op deze site kan je ze opzoeken http://www.tajin.nl 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.