Loader

Amerikaanse donuts

2010-12-19
  • Servings: 1
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.8 / 5)

3.8 5 16
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

16 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Cholesterol

    19 mg
  • Natrium

    326 mg
  • Kalium

    201 mg
  • Kcal

    452
  • Vet

    25 g
  • Eiwitten

    4.9 g
  • Koolhydraten

    51 g

Een donut is een zoet, gefrituurd broodje met een gat in het midden. Het kan worden gevuld met een beetje jam, chocolade of iets anders, bedekt met een laagje glazuur of bestrooid met poedersuiker.

Ingredients

  • - 20 gr. gist
    - 1 el suiker
    - 1/2 dl lauw/warm water
    - 50 gr. boter
    - 1/4 liter warme melk
    - 150 gr. suiker
    - 1/2 tl nootmuskaat
    - 2 tl zout
    - 2 grote losgeklopte eieren
    - 500 gr. bloem
    Voor de garnering:
    - 50 gr. suiker
    - 1,5 tl kaneel

Method

Step 1

1.Los de gist op met de eetlepel suiker in het warme water.

2.Laat de boter in de melk smelten en giet de tot lauw afgekoelde melk bij het water met de gist.

3.Voeg de 150 gr. suiker, 1/2 tl nootmuskaat, 2 tl zout, 2 grote losgeklopte eieren toe.

4.Kneed de bloem met de vloeistof tot een zacht deeg.

5.Laat het deeg toegedekt op een warme plaats rijzen.

6.Vorm van het deeg dan kleine ballen en duw er in het midden een gat in met de steel van een houten lepel.

7.Laat ze zo nog 40min op een warme plaats staan en bak ze dan in de hete frituur goudbruin.

8.Laat ze op keukenpapier uitlekken en wentel ze dan door het mengsel van kaneel en suiker.

Let wel op dat je het deeg goed kneed. het moet echt soepel zijn. Je kan ze, als ze afgekoeld zijn in gesmolten chocola dopen en daarna versieren met vruchtenhagel, of andere versiersels….( bijv van dr oetker).

Deel dit recept met anderen

Comments (4)

  1. posted by koken20 on 25-12-2010

    hmmmmmmm ziet er heerlijk uit,
    ik ga het ‘n keertje proberen,
    hoe kom je aan die gele kleur op de donuts>>glazuur met een kleurtje??

    groetjess

  2. posted by koken20 on 02-01-2011

    ik heb ze gemaakt al voor de 2e keer,
    echt heerlijk waren de donuts..

  3. posted by selwa29 on 03-01-2011

    ik ga ze ook zeker proberen want mijn kids eten het graag moet ze altijd halen en nu ik het recept heb kan ik ze zelf maken .
    groetjes

  4. posted by soumia030 on 04-10-2012

    mmmmmm………….
    het ziet er lekker uit ik ga het zeker proberen echt……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.