Loader

Ananas – Cocos flantaart

2009-12-30
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 11
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

11 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

    Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 1 pakje ontdooid bladerdeeg;
    1 liter volle melk;
    180 gram suiker;
    120 gram maizena;
    2 hele eieren plus 1 eigeel;
    2 dessertlepels vanille essence;
    1 blik ananasstukjes;
    150 gram gemalen kokos;
    1 zakje vanillesuiker.

Method

Step 1

Laat de ananasstukjes goed uitlekken in een vergiet.
Bekleed een ronde lage bakvorm met de plakjes bladerdeeg.
Prik gaatjes in de bodem met een vork.
Verwarm de oven voor tot 180 graden.

Doe de melk, behalve 1 glas vol, in een pannetje en breng aan de kook. Voeg er ook de suiker aan toe.
Vermeng ondertussen in een kommetje het achtergehouden glas koude melk met de maizena, de losgeklopte eieren en de vanille.
Voeg, als de melk/suiker in het pannetje kookt, het melk/maizena/eieren/vanille mengsel er aan toe en klop alles door elkaar met een garde.
Breng langzaam alles weer aan de kook en roer met een houten lepel tot de massa kookt. Zet laag en laat enkele seconden doorkoken en haal van het gas af.
Roer de cocos en de helft van de ananasstukjes door de massa.
Schenk de massa in de vorm met bladerdeeg en verdeel het goed. Verdeel het restant van de ananas over de flantaart en bestrooi het geheel met wat gemalen cocos en vanillesuiker.
Zet de taart 40 a 50 minuten in de voorverwarmde oven.
Kijk af en toe of de taart bruint en haal hem dan uit de oven en laat afkoelen.
Bestrijk de taart evt. met wat warm gemaakte abrikozenjam vermengd met wat water.
Koud smaakt deze taart het lekkerst.
Serveren met een toef slagroom

Deel dit recept met anderen

Comments (4)

  1. posted by Moussie on 07-01-2010

    Klinkt erg lekker. Ik neem aan door de maizena dat het een dikke massa wordt toch?
    Welke bakvorm gebruik je hiervoor? Gebruik je dan ook een heel pakje bladerdeeg?

  2. posted by xxzakia on 09-01-2010

    je moet die grote bladerdeeg kopen de taart is vrij dun maar dikjes van binnen
    ik gebruk een normale ronde bak vorm

  3. posted by Moussie on 12-02-2010

    Hoe bedoel je grote bladerdeeg? Bedoel je dan filodeeg? Of die kleintjes voor appelflappen?

  4. posted by coconut on 29-09-2011

    moet je het deeg voorbakken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.