Loader

Appelcakejes

2007-02-25
  • Servings: 16 stuks ongeveer
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.6 / 5)

3.6 5 19
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

19 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 100 gr boter op kamertemperatuur
    125 gr suiker
    3 eieren
    225 gr bloem
    1 tl bakpoeder
    2 kleine appeltjes
    1,5 tl kaneel
    Beetje citroensap
    Decoratie:
    2 el honing
    Nogatine

Method

Step 1

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix de boter met de suiker tot een creme. Mix dan een voor een de eieren erdoor en voeg de volgende pas toe als de eerste helemaal is opgelost!
Zeef bloem met bakpoeder en mix dat erdoor. Schil de appels en snijd in hele kleine blokjes. Meng met de citroensap en kaneel. Schep dat door het beslag. Doe dit in muffinvormpjes of in een donutsbakplaat.
Bak ze in 20 minuten gaar. Bestrijk ze dan met verwarmde honing (of dompel de bovenkant in de verwarmde honing) en bestrooi met nogatine.

Deel dit recept met anderen

Comments (24)

  1. posted by sjaahida on 25-02-2007

    ziet er eggggggggggggggggggggggggggggt lekker uit

  2. posted by miss ikkie on 25-02-2007

    en klinkt ook zo lekker.. ik ben dol op jouw recepten ellouisa

  3. posted by miss ikkie on 25-02-2007

    oja ik weet alleen niet wat nogatine is

  4. posted by ellouisa on 26-02-2007

    Thanks dames! Nogatine zijn van die lekkere krokante stukjes die wel eens aan de zijkant van een slagroomtaart zitten. Je kan ze vinden bij de bakspullen in de supermarkt…

  5. posted by najou on 26-02-2007

    moet je de vorm invetten

  6. posted by libeluli on 27-02-2007

    mjamieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, lijkt me heerlijk, makkelijk en voordelig hihihihhahahaa…. ga ze inshallah snel maken, dag koes koes

  7. posted by sjaahida on 03-03-2007

    ik ga ze vandaag inshallah maken om morgen mee te nemen we gaan naar bekeerlingendag in antwerpen maar ik denk dat ik er geen honing overheen doe maar zelfgemaakt caramel en dan de nougatine… ik laat je wel weten of het me gelukt is ellouisa

  8. posted by sjaahida on 03-03-2007

    http://www.de-koepel.be/al-minara/welkom-bij-al-minara.html
    sorry ff promoten wordt een gezellige dag met workshops oa hoofddoek knopen!!!

  9. posted by ellouisa on 03-03-2007

    ja de vorm goed invetten (altijd!), anders blijft het kleven!

    Wat leuk zo’n bekeerlingen dag, jammer dat het in België is! Als t in nederland was, was ik zeker gegaan!

  10. posted by sjaahida on 03-03-2007

    ghair inshallah misschine valt het hier ook wel een keer te organiseren voor ons kaaskoppie moslims he? ik ga ze zo proberen te maken je hoort het wel x

  11. posted by sjaahida on 03-03-2007

    volgens mij heb ik er iets te veel bakpoeder ingedaan ze zitten in de donut vorm maar zien eruit als muffins hahahahaah

  12. posted by sousi on 04-03-2007

    Deze ga ik zeker maken als die ananascakjes lekker zijn dan is deze net zo lekker. Beslama

  13. posted by ellouisa on 05-03-2007

    hihi ja idd sjaahida!! Ik denk dat er teveel beslag in de vormpjes zit, er moet echt maar heel weinig in!!

  14. posted by sjaahida on 05-03-2007

    dat weet ik wel zeker dat er teveel beslag in zat maar heb maar een donutblik…

  15. posted by sousi on 05-03-2007

    nou ik heb ze gemaakt het zijn echt lekker hmmmmmmmmm.besklama

  16. posted by sousi on 05-03-2007

    beslama

  17. posted by ellouisa on 06-03-2007

    ik heb ook maar een donutbakblik, maar bak het in twee delen 🙂

  18. posted by Mievrouw on 18-09-2007

    Die ga ik zkr eens een keer uitrpoberen !! TanX

  19. posted by nadie on 16-11-2007

    salem ik wilde graag weten hoe krijg je
    die ronde vorm in die vormpjes.

  20. posted by temment on 02-10-2008

    `ziet er lekker uit ik ga ze snel uit proberen inschalah

  21. posted by cheba_tourirtia on 31-12-2008

    ik heb honger gekregen door die lekkere cakjes ziet er echt lekker uit en het smaakt vast ook goed ik ga het ook uitproberen

  22. posted by princessa on 18-09-2009

    Zou je het beslag i.p.v. cakevormpjes of donutsvorm in 1 grote tulband doen?

  23. posted by melika02 on 29-11-2009

    hoi. hoe krijg je die mooie ronde gat in het midden? Heb je daar special vormpjes voor? zoja waar kan je die kopen?

  24. posted by gerda on 29-11-2009

    ze heeft een donut bakplaat gebruikt, ze waren altijd tekoop bij xenos.mischien hebben zij ze nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.