Loader

Appelgebakjes

2005-10-17
  • Servings: 1
  • Prep Time: 20m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.9 / 5)

3.9 5 12
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

12 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 1 pak roombalderdeeg
    - 300 gram amandelspijs (pakje van baukje)
    - 250 ml Crème fraîche
    - 6 eetlepels suiker
    - 5 eetlepels kaneel
    - 5 eetlepels water
    - een paar zoete appels

Method

Step 1

Balderdeeg laten ontooien en door de helft snijden. De helften klein beetje groter maken door er overheen te gaanmet een deegroller.

Maak een mensgel van amandelspijs met de creme-fraiche 1 etlepel kaneel en 1 eetlepel water.

Strijk met een kwastje (of een lepel) de mengsel over elk stukje bladerdeeg.

Schil de appels en snij ze in repen (zoals op de foto) rangschik ze op elk stukje bladerdeeg.

Maak een mengsel van het restant ater, suiker en kaneel en doe een beetje over de appels heen.

Doe het in een voorverwarmde oven op 220 graden, totdat ze goudbruin zijn.

TIP: gebruik altijd bakpapier op d eovenplaat eet smakelijk

Deel dit recept met anderen

Comments (17)

  1. posted by ellouisa on 18-10-2005

    mmmmmm lekkeeeer

  2. posted by Nacira on 18-10-2005

    ziet er lekker uit!

  3. posted by oortje31 on 18-10-2005

    wanneer hej deze gemaakt?? je bent een topkokin aan het worden

  4. posted by sihamkleuter on 18-10-2005

    hahahahahahah, niet boos wordenwaarom ik deze niet heb gegeven aan je. je was op bezoek.

  5. posted by MADAME CUISINE on 18-10-2005

    wie is oortje31?
    misschien ha…. of h…

  6. posted by oortje31 on 18-10-2005

    ja wie is oortje drie keer raden madam cuisine jou ken ik wel en nee sk ik ben niet boos ben je gek..

  7. posted by zaja on 18-10-2005

    he oortje31 wie ben ik dan? ik zal je een tip geven ik ben de liefste van de drie!!!!

  8. posted by Nacira on 18-10-2005

    liefste????

  9. posted by saadia29 on 19-10-2005

    Waar blijft het recept?

  10. posted by sihamkleuter on 19-10-2005

    komt eraan :moe:

  11. posted by saadia29 on 19-10-2005

    Oh das lekker met amandelspijs hmmm…

  12. posted by sihamkleuter on 19-10-2005

    en ze zijn makkelijk om te maken

  13. posted by sihamkleuter on 19-10-2005

    waarom heb ik maar een stem gekregen:kwaad:
    en ook nog een 3 …….

  14. posted by zaja on 19-10-2005

    nou bij deze! je krijgt een 5! slijm slijm!

  15. posted by moslimamaatje on 30-10-2005

    hoe lang kun je die broodjes bewaren zonder dat ze slap worden!
    en voor hoeveel broodjes is dit

  16. posted by sihamkleuter on 30-10-2005

    Nou jammergenieg waren ze de volgende dag al slap.
    Dus je kan ze beter op de dag zelf maken
    20 stuks

  17. posted by Miloeda on 06-12-2008

    Wat is frache?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.